Επικαιρότητα:

Ζεστή χριστουγεννιάτικη σαλάτα με φασολάκια, προσούτο και καβουρδισμένα αμύγδαλα

22 Δεκ. 2016 - 07:16 | Συνταγές
Ζεστή χριστουγεννιάτικη σαλάτα με φασολάκια, προσούτο και καβουρδισμένα αμύγδαλα

Είτε σχεδιάζετε να περάσετε το ρεβεγιόν στο σπίτι με την οικογένεια και τους φίλους σας είτε όχι, αυτή τη σαλάτα αξίζει να τη φτιάξετε και να την απολαύσετε. Είναι νόστιμη, θρεπτική και πολύ γιορτινή.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1 κ.τ.σ ελαιόλαδο

1 μικρό κόκκινο ξερό κρεμμύδι

400γρμ φασολάκια πράσινα (βρασμένα τόσο όσο να μην είναι ούτε πολύ τραγανά ούτε πολύ μαλακά)

1 σκελίδα σκόρδο

1/2 κούπα καβουρδισμένα αμύγδαλα (με ή χωρίς τη φλούδα)

8 φέτες προσούτο ψιλοκομμένες

1/4 της κούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό

1 μικρή πιπεριά chilli ψιλοκομμένη

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο τηγάνι και σε μέτρια φωτιά βάλτε το κρεμμύδι και το chilli για τρία έως πέντε λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε το προσούτο και το σκόρδο. Ανακατέψτε μαγειρέψτε για 3 λεπτά.

Έπειτα προσθέστε τα αμύγδαλα και τα φασολάκια στο τηγάνι και ανακατέψτε μέχρι να ζεσταθούν.

Αφαιρέστε από το τηγάνι από τη φωτιά και βάλτε τη σαλάτα σε μια απλωτή πιατέλα.

Πασπαλίστε με τον μαϊντανό και ρίξτε λίγο πιπεράκι και λίγο ελαιόλαδο.

(Μπορείτε προαιρετικά να βάλετε και κρέμα βαλσάμικο)

Καλή επιτυχία και καλές γιορτές!