Οι 6 τροφές που ανεβάζουν τη διάθεσή σας στα ύψη!

Οι 6 τροφές που ανεβάζουν τη διάθεσή σας στα ύψη!

Οι τροφές που είναι πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά κατέχουν από τις υψηλότερες θέσεις στις προτιμήσεις μας, αν αυτό που επιθυμούμε είναι μια σωστή και ισορροπημένη διατροφή. Τι θα λέγατε αν οι τροφές που προτιμάτε, εκτός από πολύτιμες βιταμίνες σας εφοδιάζουν και με μπόλικη ενέργεια και ψυχική ευεξία; Κι όμως! Οι τροφές που ανεβάζουν στα ύψη τη διάθεσή σας υπάρχουν, κι εμείς σας τις παρουσιάζουμε ευθύς αμέσως:

Τσάι

Χάρη στην καφεΐνη και τη θειαμίνη που περιέχει, η λειτουργία του εγκεφάλου τονώνεται, οπότε εκτός από τη διάθεση, βελτιώνεται και η πνευματική κατάσταση.

Αυγά

Τα αυγά είναι πλούσια σε Ω-3 λιπαρά οξέα, όπως επίσης, βιταμίνες Β12, Β2, Β5, και D και εκτός από πολύ καλή πηγή πρωτεΐνης, είναι αρμόδιες να αντιμετωπίζουν την κατάθλιψη

Ψωμί ολικής άλεσης

Είναι πλούσιο σε σύνθετους υδατάνθρακες οι οποίοι έχουν την ιδιότητα να διατηρούν σε σταθερά επίπεδα τις τιμές του σακχάρου στο αίμα και επιπλέον, συμβάλλουν καθοριστικά στην αύξηση της σεροτονίνης, του νευροδιαβιβαστή δηλαδή, που συνδέεται με την ευχαρίστηση και τη χαρούμενη διάθεση.

Όσπρια

Τα όσπρια είναι πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β και συμβάλλουν καθοριστικά στην εύρυθμη λειτουργία του νευρικού συστήματος, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα την ψυχική ευεξία!

Λιναρόσπορος

Τροφή πλούσια τόσο σε πρωτεϊνες όσο και σε Ω-3 λιπαρά οξέα, φαίνεται να διαδραματίζει σπουδαίο ρόλο στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης.

Ξηροί καρποί

Είναι καλή πηγή μαγνησίου και μετάλλου και η δράση τους στην ψυχική μας ισορροπία φαίνεται να είναι καθοριστική, καθώς ενισχύει την καλή διάθεση, ανεβάζοντάς την... στα ύψη!

Το διαβάσαμε στο fthis


 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: