Τι να κάνετε για τους μαύρους κύκλους στα μάτια

07 Ιαν. 2017 - 14:59 | Γυναίκα
Τι να κάνετε για τους μαύρους κύκλους στα μάτια

Σε όλους μας έχει συμβεί να προσέξουμε ότι γύρω και κυρίως κάτω από τα μάτια μας όταν ξυπνάμε το πρωί, έχουμε μια "σκιά" που συνηθίζουμε να ονομάζουμε "μαύρο κύκλο".

Αυτό συμβαίνει συνήθως μετά από μια πολύ κουραστική ημέρα/νύχτα σε συνδυασμό με ελλιπή ύπνο.

Πολλοί άνθρωποι, ωστόσο, αντιμετωπίζουν πολύ συχνά αυτό το αισθητικό πρόβλημα.

Δείτε μερικούς εγγυημένους τρόπους για να καταπολεμήσετε τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια σας:

Κομπρέσες με υγρή πετσέτα

Λίγο πριν πέσετε για ύπνο, βρέξτε μια πετσέτα και βάλτε τη στο ψυγείο. Το πρωί, μόλις ξυπνήσετε, βάλτε την πετσέτα στα μάτια σας. Αν είναι πολύ κρύα, μπορείτε να βάλετε μια ακόμα λεπτή πετσέτα ενδιάμεσα. Αφήστε την για μερικά λεπτά και προσπαθήστε να ηρεμήσετε. Το κρύο θα βοηθήσει να μειώσετε την ερυθρίαση και τους μαύρους κύκλους στα μάτια σας.

Κρύες κομπρέσες με τσάι

Μόλις φτιάξετε τσάι με τα ειδικά σακουλάκια, αφήστε τα κάτω από δροσερό τρεχούμενο νερό για λίγο, ώστε να κρυώσουν. Ξαπλώστε και βάλτε τα στα μάτια σας. Αφήστε να δράσουν για 10 λεπτά. Οι τανίνες που περιέχει το τσάι θα μειώσουν το πρήξιμο στα μάτια και θα κάνουν λιγότερο ορατούς τους κύκλους κάτω από αυτά.

Αγγούρι

Αν έχετε αρκετό χρόνο το πρωί, κόψτε μερικές λεπτές φέτες αγγουριού, ξαπλώστε και βάλτε τις στα μάτια σας για 15 περίπου λεπτά. Ιδανικά, κάντε το ακριβώς μετά τις κομπρέσες με τα σακουλάκια του τσαγιού. Οι ενυδατικές ιδιότητες του αγγουριού θα χαλαρώσουν την επιδερμίδα στα μάτια σας.

Πατάτες

Αντίστοιχη χρήση με το αγγούρι. Κόψτε δύο φέτες ωμής πατάτας και αφού τις αφήσετε στο ψυγείο για να κρυώσουν, βάλτε τις στα μάτια σας για 20 περίπου λεπτά.

Κομπρέσες με γάλα

Αν και δεν είναι πολύ διαδεδομένη, η χρήση του γάλακτος για να περιορίσετε τους μαύρους κύκλους στα μάτια είναι αποδοτική. Βουτήξτε δύο κομμάτια βαμβάκι στο γάλα και βάλτε τα στα μάτια σας για 20 με 30 λεπτά.

Ασπράδι αυγού

Αυτό μπορεί να σας φανεί απρόσμενο, αλλά είναι εξίσου αποδοτικό. Χτυπήστε το ασπράδι από δύο αυγά μέχρι να σκληρύνουν/πήξουν λίγο. Βουτήξτε δύο κομμάτια βαμβάκι και περάστε το υλικό ελαφρά στην περιοχή γύρω από τα μάτια. Αφήστε το να δράσει για περίπου 20 λεπτά και στη συνέχεια... πλυθείτε καλά!