Αυτή είναι η ιδανική διαφορά ηλικίας για ένα ζευγάρι

22 Ιαν. 2017 - 15:39 | Σχέσεις
Αυτή είναι η ιδανική διαφορά ηλικίας για ένα ζευγάρι

Υπάρχουν πολλών ειδών ζευγάρια. Ζευγάρια τα οποία έχουν μεγάλη διαφορά ηλικίας μεταξύ τους και ζευγάρια που έχουν μικρή διαφορά ηλικίας ή όπου οι δυο σύντροφοι είναι συνομήλικοι. Σε ορισμένες γυναίκες αρέσουν οι πιο ώριμοι άντρες ενώ υπάρχουν κι αυτές που προτιμούν τους συνομήλικους ή ακόμα και μικρότερους άντρες. Ποια είναι όμως η ιδανική διαφορά ηλικίας σε ένα ζευγάρι που εγγυάται την επιτυχία της σχέσης;

Ερευνητές Πανεπιστήμιο Emory στις Ηνωμένες Πολιτείες έκαναν ανάλυση σε 3.000 ζευγάρια. Θέλησαν να δώσουν απάντηση σε αυτό το σημαντικό ερώτημα.

Τι βρήκαν λοιπόν οι ειδικοί;

Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν πως όσο μεγαλύτερη είναι η διαφορά ηλικίας, τόσες περισσότερες πιθανότητες έχουν να χωρίσουν. Αυτός ο κανόνας όμως έχει και μία άλλη παράμετρο. Οι στατιστικές έδειξαν, πως τα ζευγάρια που κατάφεραν να περάσουν το σήμα των 2 χρόνων σχέσης)έχουν 43% λιγότερες πιθανότητες να χωρίσουν. Κι αυτό ισχύει όποια κι αν είναι η διαφορά ηλικίας.

Από την μελέτη φάνηκε πως τα ζευγάρια με έναν χρόνο διαφορά ηλικίας έχουν 3% πιθανότητες να χωρίσουν. Στα υπόλοιπα αποτελέσματα τα πράγματα έχουν ως εξής: 18% πιθανότητες για χωρισμό έχουν τα ζευγάρια με έως και 5 χρόνια διαφορά, 39% πιθανότητες με 10 χρόνια διαφορά και 95% πιθανότητες, εάν η διαφορά ηλικίας είναι πάνω από 20 χρόνια.