Επικαιρότητα:

Νόσος του Mondor: Πως αντιμετωπίζεται - Τι πρέπει να προσέχετε

31 Ιαν. 2017 - 05:35 | Υγεία
Νόσος του Mondor: Πως αντιμετωπίζεται - Τι πρέπει να προσέχετε

Η νόσος του Mondor είναι μία σπάνια καλοήθης κατάσταση του μαστού. Εμφανίζεται ξαφνικά ως μία φλεγμονώδης, ερυθρή, σκληρή, επώδυνη ταινία πάνω στο δέρμα του μαστού. Οφείλεται σε σκληρυντική θρομβοφλεβίτιδα των επιπολής αγγείων του μαστού και κυρίως αυτών που βρίσκονται στην έξω πλευρά ή στον κάτω πόλο του μαστού.

Δεν υπάρχει κάποια αιτία που να προκαλεί τη νόσο αυτή. Έχουν ενοχοποιηθεί οι φλεγμονές του μαστού, χειρουργικές επεμβάσεις που αφορούν τους λεμφαδένες της μασχάλης αλλά και η έντονη γυμναστική.

Πως αντιμετωπίζεται η νόσος του Mondor?

Η νόσος του Mondor δεν χρειάζεται ιδιαίτερη θεραπεία. Είναι μία κατάσταση που αυτοϊάται μέσα σε 20-30 ημέρες. Ο πόνος υφίεται με αντιφλεγμονώδη φάρμακα και τοπικές αλοιφές. Η χρησιμοποίηση αθλητικού σουτιέν βοηθάει επίσης στην καλή στήριξη του μαστού και στη μείωση του πόνου.

Τι πρέπει να προσέχετε

Η νόσος του Mondor δεν αυξάνει τον κίνδυνο για εμφάνιση καρκίνου του μαστού. Τα συμπτώματα όμως μπορεί να μιμούνται ή να υποκρύπτουν έναν καρκίνο. Εάν ο ειδικός γιατρός για τις παθήσεις του μαστού σας διαβεβαιώσει ότι πρόκειται για την νόσο του Mondor, δεν θα πρέπει να σταματήσετε τους προληπτικούς ελέγχους των μαστών σας και να είστε σε τακτική επικοινωνία με το γιατρό σας.