Ανάποδη τάρτα καρότου

07 Φεβ. 2017 - 05:27 | Συνταγές
Ανάποδη τάρτα καρότου

 Συστατικά

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες

100 γρ. λιαστή τομάτα

25 γρ. βούτυρο

30 γρ. καστανή ζάχαρη

500 γρ. καρότα

100γρ. νερό

140 γρ. τόφου

¼ κγ. πάπρικα καπνιστή

αλάτι

πιπέρι

θυμάρι

½ κγ. κύμινο

½ κγ. ελαιόλαδο

1 φύλλο σφολιάτας

ρόκα για το σερβίρισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C στον αέρα.

Βάζουμε σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, το ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε.

Σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να καραμελώσει για 3-5 λεπτά.

Κόβουμε τη λιαστή τομάτα σε λεπτές φέτες και τις βάζουμε σε ένα μπολ.

Μεταφέρουμε στο ίδιο μπολ και τα κρεμμύδια, που έχουμε σοτάρει και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.

Βάζουμε στο ίδιο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, το βούτυρο και την καστανή ζάχαρη.

Ξεφλουδίζουμε τα καρότα και τα κόβουμε σε φέτες διαγώνια πάχους 0,5 εκ.

Προσθέτουμε στο τηγάνι τα καρότα και το νερό και αφήνουμε να μαγειρευτούν για 15 λεπτά, μέχρι να μειωθεί το νερό και να έχουν μαλακώσει τα καρότα.

Όταν είναι έτοιμα, αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το τόφου, την πάπρικα, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι, το θυμάρι και το κύμινο. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και αφήνουμε στην άκρη.

Παίρνουμε ένα στρογγυλό ταψί  25 εκ. και απλώνουμε στον πάτο του τα καρότα. Από πάνω απλώνουμε τα κρεμμύδια με την λιαστή τομάτα και στο τέλος το τόφου.

Σκεπάζουμε με το φύλλο σφολιάτας το ταψί και πιέζουμε ώστε η άκρη της σφολιάτας να ακουμπάει τον πάτο του ταψιού.

Με ένα μαχαιράκι κάνουμε μικρές μαχαιριές  στη σφολιάτα.

Ψήνουμε στον φούρνο για 30 λεπτά.

Όταν είναι έτοιμα, αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 5 λεπτά μέσα στο ταψί.

Τέλος, αναποδογυρίζουμε σε ένα πιάτο και σερβίρουμε με ρόκα.