Επικαιρότητα:

Κεφτεδάκια γιουβέτσι

17 Φεβ. 2017 - 12:12 | Συνταγές
Κεφτεδάκια γιουβέτσι

Συστατικά

Για τους κεφτέδες

3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

500 γρ. κιμά από κόντρα ή σπαλομπριζόλα 

4 κ.σ φρυγανιά ή 3 φέτες ψωμί μπαγιάτικο

λίγο μαϊντανό, ψιλοκομμένο 

λίγο δυόσμο, ψιλοκομμένο

1 αυγό 

αλάτι 

πιπέρι

αλεύρι γ.ο.χ. (για το αλεύρωμα)

Για τη σάλτσα

4 ώριμες τομάτες κομμένες σε κύβους

3 πιπεριές κομμένες σε μικρούς κύβους

2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες

100 ml ελαιόλαδο 

αλάτι 

1 κύβο μυρωδικών 

1 ποτήρι νερού χυλοπίτες 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Σε 1 κ.σ. ελαιόλαδο που βάζουμε με ένα μέτριο τηγάνι σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν και να πάρουν ελαφρύ χρυσό χρώμα.

Αφαιρούμε από το τηγάνι και το αφήνουμε σε ένα μπολάκι μέχρι να κρυώσει λίγο.

Προσθέτουμε τα κρεμμύδια καθώς και τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπολ.

Ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά το μείγμα και πλάθουμε κεφτεδάκια διαμέτρου 3 εκ.

Τους αλευρώνουμε καλά και τους τηγανίζουμε σε ένα τηγάνι στο οποίο έχουμε βάλει 1 εκ. σε βάθος ελαιόλαδο γυρνώντας τους που και που μέχρι να πάρουν καλό χρώμα (3-4 λεπτά)

Αφαιρούμε από το τηγάνι και τους αφήνουμε να στεγνώσουν σε απορροφητικό χαρτί.

Βάζουμε τα υλικά για τη σάλτσα (εκτός από τις χυλοπίτες) σε μια φαρδιά μέτρια κατσαρόλα και σιγοβράζουμε μέχρι να μελώσει η σάλτσα σε μέτρια φωτιά για 15-20 λεπτά.

Αδειάζουμε τη σάλτσα σε ένα πυρέξ μαζί με τους κεφτέδες και ένα ποτήρι νερό και σιγοψήνουμε μέσα στον φούρνο στους 200°C στον αέρα αφού προσθέσουμε και τις χυλοπίτες για 40 λεπτά ή μέχρι να βράζουν τα ζυμαρικά μας.

Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο επιπλέον νερό.

Tip

Δεν θέλουν πολύ αλεύρωμα τα κεφτεδάκια.. μη γεμίζετε βαθιά πιάτα με αλεύρι, κρίμα είναι να πάει χαμένο...Επίσης μπορούμε να περάσουμε τις ντομάτες, τις πιπεριές και το σκόρδο από το μούλτι.