Επικαιρότητα:

Παντελίδης: Ένα χρόνο πριν… η κατακραυγή για το τραγούδι για την Κύπρο

18 Φεβ. 2017 - 06:38 | Show Biz
Παντελίδης: Ένα χρόνο πριν… η κατακραυγή για το τραγούδι  για την Κύπρο

Μία εβδομάδα πριν το μοιραίο τροχαίο που κόστισε τη ζωή στον Παντελή Παντελίδη, είχε προκληθεί σάλος από ένα τραγούδι που είχε ερμηνεύσει. Όπως πιθανώς θυμάστε, ο λαϊκός τραγουδιστής ήταν καλεσμένος στην Κύπρο και επιθυμώντας να ευχαριστήσει τους Κύπριους θαυμαστές του για τα views που του έχουν χαρίσει στο youtube, τους είπε ότι τους αφιερώνει ένα τραγούδι που έγραψε για εκείνους.

Το κομμάτι που είχε ερμηνεύσει, έλεγε χαρακτηριστικά: «Με συγχωρείς για τα επόμενα μα έχω εξετάσει τα ενδεχόμενα πλέον θυμίζεις σκάρτη γκόμενα που τριγυρνά στα κατεχόμενα».

Μετά από την αναπαραγωγή του συγκεκριμένου κομματιού προκλήθηκε θύελλα αντιδράσεων από τους κάτοικους της Μεγαλονήσου. Τη Δευτέρα μετά από εκείνη την εμφάνισή του, είχαν σχολιάσει χαρακτηριστικά στην κυπριακή εκπομπή «Για σένα» πως ήταν άτοπος και άκυρος ο στίχος του.

Έντονα είχε αντιδράσει και ο Γιώργος Θεοφάνους, ο οποίος μέσω social media είχε γράψει ένα μήνυμα, ασκώντας του εντονότατη κριτική.

Ο Παντελής, ένας ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος άνθρωπος είχε φροντίσει να πάρει θέση σχετικά άμεσα για όσα είχαν ειπωθεί εις βάρος του, ξεκαθαρίζοντας τη θέση του και ζητώντας συγνώμη. Οι στίχοι από το τραγούδι που είπα για πρώτη φορά στη Λευκωσία στην προ ολίγων ημερών συναυλία μου. Ένα “ερωτικό” και όχι κοινωνικό τραγούδι με σεβασμό στην αγαπημένη μου Κύπρο και στους Κύπριους φίλους και φίλες μου. Σας ευχαριστώ όλους», είχε γράψει.

Εκτός αυτού όμως, είχε τοποθετηθεί και με ένα πιο εκτενές κείμενο. «Γράφοντας στίχους όπως πάντα με γνώμονα την αλήθεια της ψυχής μου έγραψα ένα τραγούδι για μία κοπέλα που ενώ ήταν με Ελληνόπουλο, το απαρνήθηκε προτιμώντας να ζήσει τη μεγάλη ζωή με έναν πλούσιο Τούρκο στη μεριά των κατεχόμενων.Έτσι ανέφερα μέσα στο τραγούδι τους στίχους “εκεί τι κάνεις;” και “πατρίδα πουλάς” χαρακτηρίζοντάς τη “σκάρτη”.Είναι μία ερωτική ιστορία βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα που μου έχουν εξιστορηθεί κατά καιρούς και με πείραξαν.Όσο για το αν γνωρίζω τη σοβαρότητα της λέξης κατεχόμενα και το αν συμπονώ και σέβομαι τους Ελληνοκύπριους δε χρειάζεται να πω τίποτα περισσότερο από το ο,τι το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου το έχω περάσει ως στρατιωτικός σε πολεμικά πλοία υπερασπιζόμενος τη σημαία της Ελλάδας και της Κύπρου πάντα έτοιμος να δώσω και τη ζωή μου αν χρειαστεί στη δύσκολη στιγμή και γι αυτό και εχω παρασημοφορηθεί απ’την πατρίδα.Απ’όσους πρόλαβαν να με καταδικάσουν ζητώ συγνώμη που τους στεναχώρησα αλλά δυστυχώς το ερμήνευσαν λάθος.Παρ’όλα αυτά λόγω της παρεξήγησης αυτής και της διάστασης που πήρε το θέμα αποφάσισα ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στους Κύπριους φίλους μου να αποσύρω αυτό το τραγούδι γιατί όλο αυτό με πίκρανε.Σας ευχαριστώ όλους. Παντελής Παντελίδης»,