Επικαιρότητα:

Πίτσα εύκολη νόστιμη και μοναδική

20 Φεβ. 2017 - 05:11 | Συνταγές
Πίτσα εύκολη νόστιμη και μοναδική

Πίτσα εύκολη, τέλεια, οικογενειακή, πίτσα νόστιμη και μοναδική, με σπιτική σάλτσα ντομάτας. Εργένηδες και φοιτητές φτιάξτε την και απολαύστε την.

Υλικά Συνταγής

4 φύλλα ζύμη για πίτσα «από σπίτι» της alfa

250 γραμ. ταλαγάνι Μεσσηνίας ή Μαστέλο Χίου ή άλλο μαστιχωτό τυρί τριμμένο

100 γραμ. ζαμπόν σε φέτες

λίγο φρέσκο θυμάρι και ρίγανη

λίγο ελαιόλαδο

4 -5 λεπτά χωριάτικα λουκάνικα

6 κ.σ σπιτική σάλτσα ντομάτας

Για τη σπιτική σάλτσα ντομάτας

1 κ. αποφλοιωμένες μακρόστενες ντομάτες εμπορίου ή φρέσκιες

2 σκελίδες σκόρδο

1 κ.σ. ζάχαρη

1/4 φλ. ελαιόλαδο

1/2 φλ. πλατύφυλλος βασιλικός

1 κ.σ. πελτές ντομάτας

1 κ.γλ. ρίγανη αποξηραμένη

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Αφήνουμε τη ζύμη για πίτσα της alfa να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, ώστε να μπορούμε να τη δουλέψουμε.

5Σε ένα ταψί λαδωμένο ή πασπαλισμένο με αλεύρι, βάζουμε δίπλα δίπλα τα δυο φύλλα ζύμης για πίτσα. Με ένα πιρούνι, τα πατάμε ώστε να ενωθούν και να σχηματίσουν, ένα μεγάλο φύλλο πίτσας. Πατάμε με τα δάχτυλα ώστε να απλώσει και να μεγαλώσει κι άλλο η επιφάνεια της ζύμης. 

Σχηματίζουμε στην πίτσα, την περιμετρική δαντελωτή γέμιση με λουκάνικο

Παίρνουμε τα άλλα δύο φύλλα ζύμης, τα κόβουμε σε φαρδιές λωρίδες και τυλίγουμε τα λουκάνικα. Με κοφτερό μαχαίρι τα χαράζουμε σε λεπτές φέτες, όχι μέχρι κάτω, και τα «κολλάμε» περιμετρικά στην πίτσα, ενώνοντας τη ζύμη της πίτσας με τη ζύμη του τυλιγμένου λουκάνικου. Έτσι, σχηματίζονται δαχτυλίδια λουκάνικου, γύρω από την πίτσα.

Αλείφουμε τη ζύμη με πυκνή σάλτσα ντομάτας.

Απλώνουμε σε μία στρώση το ζαμπόν και από πάνω τα τυριά. Πασπαλίζουμε με τα βότανα, τρίβουμε πιπέρι και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 220 βαθμούς C στις αντιστάσεις, στην κάτω σχάρα, για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά η πίτσα. 

Για τη σπιτική σάλτσα ντομάτας 

Αφού αφαιρέσουμε τη φλούδα από τις ντομάτες, τις κόβουμε στη μέση και ζουλώντας, αφαιρούμε τους σπόρους. Τις ψιλοκόβουμε. Εναλλακτικά χρησιμοποιούμε ντομάτες αποφλοιωμένες εμπορίου.

Τοποθετούμε όλα τα υλικά της σάλτσας σε βαθιά κατσαρόλα και τα αφήνουμε να πάρουν βράση. Μόλις αρχίσουν να βράζουν, τα ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα, πιέζοντας να λιώσουν οι ντομάτες.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 20 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση προς το τέλος του βρασμού. 

Η σάλτσα πρέπει να γίνει πυκνή και σχεδόν στεγνή. Χρησιμοποιούμε την ποσότητα που χρειαζόμαστε και την υπόλοιπη τη διατηρούμε στο ψυγείο για 5 μέρες, αεροστεγώς κλεισμένη ή τη μοιράζουμε σε μερίδες και τη διατηρούμε στην κατάψυξη για τρεις μήνες. 

Στεγνώστε καλά την σάλτσα ντομάτας στο κατσαρολάκι, ούτως ώστε να γίνει πυκνή και δεμένη και να μην βγάζει υγρασία πάνω στην ζύμη.