Κλασική ισπανική συνταγή: Παέγια

23 Φεβ. 2017 - 07:41 | Συνταγές
Κλασική ισπανική συνταγή: Παέγια

Κλασική ισπανική συνταγή: Παέγια
Αφήνουμε σε τηγάνι με καυτό ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο που έχουμε κόψει σε κομματάκια για περίπου δέκα λεπτά

Απαιτούμενος χρόνος: 50 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας (από 1 - 5): 3 - Μέτρια

Υλικά

Έξι ποτηράκια ρύζι
Μισό κιλό σουπιές ή καλαμαράκια
250 γραμμάρια γαρίδες μικρές
250 γραμμάρια μύδια
Δύο πράσινες πιπεριές
Ένα κρεμμύδι
Ένα σκόρδο
Σαφράν
Λάδι
Αλάτι
Μπορείτε να χρησιμοποιείτε και κρεατικά διάφορα κρεατικά κομμένα σε κομματάκια

Εκτέλεση

Αφήνουμε σε τηγάνι με καυτό ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο που έχουμε κόψει σε κομματάκια για περίπου δέκα λεπτά.

Στη συνέχεια ρίχνουμε στο τηγάνι και τις πιπεριές που κόψαμε σε μικρά κομματάκια.

Λίγο αργότερα προσθέτουμε τις σουπιές, τα καλαμάρια και τα θαλασσινά, που τηγανίζονται όλα ώσπου να μαλακώσουν για να βγάλουν το ζουμί, πάντοτε σε χαμηλή φωτιά.

Έπειτα προσθέστε τα κρεατικά, κομμένα σε μικρά κομμάτια.

Ρίχνουμε το σαφράν, ανακατεύουμε και τηγανίζουμε. Στο τέλος προσθέτουμε για κάθε ποτήρι ρύζι και δύο ποτήρια νερό. Το αλατίζουμε και το αφήνουμε να τηγανιστεί πολύ σιγά, ώσπου να απορροφηθεί το νερό.

Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr