Τα πιο τέλεια Πασχαλινά κουλουράκια της μαμάς μου

08 Μαρ. 2017 - 05:28 | Συνταγές
Τα πιο τέλεια Πασχαλινά κουλουράκια της μαμάς μου

Αυτά τα κουλουράκια για το Πάσχα είναι εγγύηση. Τα φτιάχνουμε κάθε χρόνο με την μητέρα μου και δεν έχουμε αλλάξει την συνταγή καθόλου. Πραγματικά δεν ξέρω που την βρήκε  γιατί την έχει αρκετά χρόνια αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι είναι τα πιο νόστιμα πασχαλινά κουλουράκια.

Υλικά:

1 κιλό αλεύρι  Robbin hood

450γρ.φρέσκο βούτυρο

2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ

1 κουταλάκι σόδα

1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού ζάχαρη

4 κρόκοι αυγών

1/2 φλυτζάνι του τσαγιού γάλα

Λίγο κονιάκ

2 κουταλάκια μαστίχα (την έχουμε λιώσει πρώτα στο γουδί)

2 κουταλάκια μαχλέπι (το έχουμε πρώτα λιώσει στο γουδί)

Εκτέλεση:

Χτυπάμε 10 λεπτά στο μίξερ το βούτυρο να ασπρίσει. Προσθέτουμε στο βούτυρο τα αυγά,την ζάχαρη,την μαστίχα και το μαχλέπι. Διαλύουμε την σόδα στο κονιάκ και το το ρίχνουμε στο μίξερ και συνεχίζουμε το χτύπημα για 10 λεπτά ακόμη. Σε μια άλλη λεκανίτσα έχουμε βάλει το αλεύρι με μπέικιν πάουντερ και το ρίχνουμε στο τέλος και αυτό. Ζυμώνουμε να γίνει μια ομοιογενή ζύμη.

Όταν η ζύμη μας είναι έτοιμη ξεκινάμε και τα πλάθουμε σε μια επιφάνεια που την έχουμε βουτυρώσει για να μην κολλάνε.

Βάζουμε τα κουλουράκια μας σε ένα ταψί με λαδόκολα  και τα αλείφουμε με κρόκο αυγού αφού πρώτα τον έχουμε αραιώσει με λίγο νερό

Ψήνουμε στους 170 βαθμούς κελσίου για 25 λεπτά

*Με τα υλικά αυτά υπολογίστε περίπου 60 κουλουράκια

*Αν δεν βρείτε το αλεύρι της συνταγής ,πάρτε αλεύρι που γράφει επάνω για τσουρέκι. Στο εμπόριο κυκλοφορούν αρκετά

Καλή επιτυχία