Επικαιρότητα:

Κακή διάθεση: Τι την προκαλεί και πώς θα την νικήσουμε;

20 Μαρ. 2017 - 19:34 | Υγεία
Κακή διάθεση: Τι την προκαλεί και πώς θα την νικήσουμε;

 Κακή διάθεση. Όλοι μας την έχουμε αντιμετωπίσει. Μπορεί να κρατήσει λίγες ώρες, μέχρι και εβδομάδες ολόκληρες. Και επειδή δεν πρέπει να αφήνουμε την διάθεσή μας να μας επηρεάζει, ήρθε η ώρα να αναγνωρίσουμε τι μας προκαλεί αυτή την κακοκεφιά, και τι πρέπει να κάνουμε σε κάθε περίπτωση.

Ενοχές

Η αίσθηση ενοχών (δικαιολογημένα ή αδικαιολόγητα) μπορεί να επηρεάσει σε τεράστιο βαθμό την διάθεσή μας. Και από την μία πλευρά αυτό είναι καλό, επειδή το αίσθημα της ενοχής σημαίνει πως έχουμε αρκετή ανθρωπιά μέσα μας, αλλά πρέπει σύντομα να προσπαθήσουμε να επανορθώσουμε για ό,τι κάναμε, ώστε να νιώσουμε καλύτερα. Μερικές φορές, μια ειλικρινής συγγνώμη είναι το καλύτερο πράγμα.

Μικρές αποτυχίες

Χάσαμε το λεωφορείο ενώ περιμέναμε το φανάρι να γίνει πράσινο. Η selfie μας δεν πήρε αρκετά likes και, όχι, αυτό δεν είναι κάτι που πρέπει να κατακρίνουμε, καθώς τα social media παίζουν τεράστιο ρόλο στην κοινωνική μας ζωή και στην αυτοπεποίθησή μας πλέον. Όλες αυτές οι μικρές, καθημερινές αποτυχίες συσσωρεύονται. Πρέπει να εστιάσουμε την προσοχή μας σε πράγματα που είναι πιο σημαντικά όταν συμβαίνει αυτό, και να μην ξεχάσουμε ποτέ ότι είμαστε πολύ περισσότερα από τις αποτυχίες μας.

Η αναβλητικότητα

"Θα το κάνω αύριο" είπαμε… και δεν το κάναμε ποτέ. Τα βουνά άπλυτων πιάτων στην κουζίνα δεν πρόκειται να πλυθούν μόνα τους, και ο μόνος τρόπος για να νιώσουμε καλύτερα είναι να ασχοληθούμε επιτέλους με αυτό που αναβάλλαμε.

H χαμηλή αυτοπεποίθηση

Όλοι έχουμε τις μέρες μας - ακόμα και οι άνθρωποι που συνήθως είναι πολύ σίγουροι για τον εαυτό τους. Αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να κυκλοφορούμε όλη μέρα με τα μούτρα μας στο πάτωμα. Για άλλη μια φορά, πρέπει να θυμόμαστε ότι έχουμε πάρα πολλές αρετές, και ότι υπάρχει πίσω μας μια ολόκληρη λίστα από κατορθώματα.

Ο φόβος της αποτυχίας

Είναι πολύ συνηθισμένο να αισθανόμαστε άσχημα επειδή είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε κάτι καινούριο, κάτι απαιτητικό, και απλά ο φόβος ότι θα αποτύχουμε μας τραβάει πίσω. Μην ξεχνάτε ότι με ικανοποιητική προετοιμασία, όλα είναι δυνατά αλλά και πως λίγα πράγματα στην ζωή είναι ζητήματα ζωής και θανάτου, και η αποτυχία δεν είναι – εν τέλει – τόσο τρομακτική.

Η πείνα και η εξάντληση

Ίσως ο πιο… φυσιολογικός λόγος που μας χαλάει η διάθεση, και μάλλον ο πιο εύκολος να διορθωθεί. Ένα γρήγορο και υγιεινό σνακ και λίγη ξεκούραση θα μας ηρεμήσουν. Προσπαθήστε να κάνετε βελτιώσεις στην διατροφή σας, ώστε να μην αισθάνεστε έντονη πείνα κατά την διάρκεια της ημέρας (ξεκινώντας με ένα γερό πρωινό!), αλλά και στο πρόγραμμα του ύπνου σας. Βάλτε στόχο να κοιμάστε και να ξυπνάτε την ίδια ώρα κάθε μέρα για μία εβδομάδα, και σύντομα το "ρολόι" του οργανισμού σας θα προσαρμοστεί.