Ένας μύθος καταρρίπτεται. Κάψτε τα σουτιέν σας

28 Μαρ. 2017 - 07:48 | Γυναίκα
Ένας μύθος καταρρίπτεται. Κάψτε τα σουτιέν σας

Ο Jean-Denis Rouillon επί 15 συνεχόμενα έτη μελετάει γυναικεία στήθη, και πληρώνεται μάλιστα. Το πανεπιστήμιο Μπεζανσόν της Γαλλίας, μελέτησε τους παράγοντες που επηρεάζουν το γυναικείο στήθος, τη χαλάρωσή του, την πτώση του, τις μεταβολές με το πέρασμα του χρόνου.

Κατέληξαν ότι χρόνος είναι αμείλικτος εχθρός του στήθους, και ότι ο μύθος ότι το σουτιέν βοηθάει στη πρόληψη της χαλάρωσης, δεν ισχύει. Μάλιστα όσες γυναίκες δεν φόρεσαν σουτιέν για ένα χρόνο, είδαν το στήθος τους να ανορθώνεται κατά 7 χιλιοστά.

Η 28χρονη Capucine, που πέρασε 2 χρόνια στην έρευνα μη φορώντας στηθόδεσμο, δήλωσε πως δύσκολα θα φορέσει ξανά, αφού πλέον νιώθει μεγαλύτερη ευκολία στην αναπνοή, πιο ανάλαφρη και έχει λιγότερους πόνους στην πλάτη.

Ο Jean-Denis Rouillon καταλήγει πως το συγκεκριμένο ρούχο δεν βοηθά στην πρόληψη της χαλάρωσης, που μετά βεβαιότητας θα φέρει η πάροδο των χρόνων και η επίδραση της βαρύτητας. Αντιθέτως βοηθά τους ιστούς να αποδυναμωθούν και να χαλαρώσουν. Η έρευνα έδειξε τους μυς να ατροφούν, ειδικά όταν υπήρχε έλλειψης γυμναστικής.

Η έρευνα σε αποσκοπεί στην κατάργηση του σουτιέν, αλλά συνιστά την μείωση της χρησιμοποίησης του, καθώς τα αποτελέσματα είδικα στην διευκόλυνση της αναπνοής ήταν εκπληκτικά.