Επικαιρότητα:

Παραδοσιακά Λαζαράκια

08 Απρ. 2017 - 05:30 | Συνταγές
Παραδοσιακά Λαζαράκια

Υλικά Συνταγής

1 πακέτο ζύμη για πίτσα (2 φύλλα ζύμης)

λίγα γαρύφαλλα για μάτια

λίγες σταφίδες ή goji berries για στόμα

λίγο μαύρο σουσάμι για το κεφάλι

3 κουταλιές νερό

2 κουταλιές ζάχαρη

Εκτέλεση

Τα λαζαράκια παραδοσιακά γίνονται με ζύμη απλή για ψωμί.  Χρησιμοποιούμε την έτοιμη ζύμη για πίτσα ή φτιάχνουμε μόνοι μας τη ζύμη. Αν τελικά χρησιμοποιήσετε την έτοιμη, στο κάθε φύλλο ζύμης βγαίνουν 3 λαζαράκια.

Τα φτιάχνουμε σύμφωνα με το σχέδιο στις φωτογραφίες. 

Τα ακουμπάμε σε λαμαρίνα πάνω στο αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. 

Τα διακοσμούμε ανάλογα, με γαρύφαλλα για τα μάτια και goji berries ή σταφίδες για το στόμα. Βάζουμε λίγο μαύρο σουσάμι για το κεφάλι.

Αφήνουμε τα λαζαράκια σε χλιαρό φούρνο, στους 50 βαθμούς C για 10-15 Λεπτά, να φουσκώσουν ελαφρά. 

Διαλύουμε την ζάχαρη στο νερό. Αλείφουμε, χωρίς να πιέζουμε τα φουσκωμένα Λαζαράκια, με το ζαχαρόνερο. 

Τα βάζουμε σε καυτό φούρνο στους 180 βαθμούς C στον αέρα, στη μεσαία σχάρα για περίπου 20 λεπτά, να φουσκώσουν και να ροδίσουν. 

Τα αλείφουμε με ένα πινέλο, με πυκνό ζαχαρόνερο 2-3 φορές κατά την διάρκεια ψησίματος, για να γυαλίσουν.