Υλικά Συνταγής
1 πακέτο ζύμη για πίτσα (2 φύλλα ζύμης)
λίγα γαρύφαλλα για μάτια
λίγες σταφίδες ή goji berries για στόμα
λίγο μαύρο σουσάμι για το κεφάλι
3 κουταλιές νερό
2 κουταλιές ζάχαρη
Εκτέλεση
Τα λαζαράκια παραδοσιακά γίνονται με ζύμη απλή για ψωμί. Χρησιμοποιούμε την έτοιμη ζύμη για πίτσα ή φτιάχνουμε μόνοι μας τη ζύμη. Αν τελικά χρησιμοποιήσετε την έτοιμη, στο κάθε φύλλο ζύμης βγαίνουν 3 λαζαράκια.
Τα φτιάχνουμε σύμφωνα με το σχέδιο στις φωτογραφίες.
Τα ακουμπάμε σε λαμαρίνα πάνω στο αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Τα διακοσμούμε ανάλογα, με γαρύφαλλα για τα μάτια και goji berries ή σταφίδες για το στόμα. Βάζουμε λίγο μαύρο σουσάμι για το κεφάλι.
Αφήνουμε τα λαζαράκια σε χλιαρό φούρνο, στους 50 βαθμούς C για 10-15 Λεπτά, να φουσκώσουν ελαφρά.
Διαλύουμε την ζάχαρη στο νερό. Αλείφουμε, χωρίς να πιέζουμε τα φουσκωμένα Λαζαράκια, με το ζαχαρόνερο.
Τα βάζουμε σε καυτό φούρνο στους 180 βαθμούς C στον αέρα, στη μεσαία σχάρα για περίπου 20 λεπτά, να φουσκώσουν και να ροδίσουν.
Τα αλείφουμε με ένα πινέλο, με πυκνό ζαχαρόνερο 2-3 φορές κατά την διάρκεια ψησίματος, για να γυαλίσουν.