Και όμως, υπάρχουν τρόφιμα που καίνε το λίπος!

15 Απρ. 2017 - 13:28 | Διατροφή
Και όμως, υπάρχουν τρόφιμα που καίνε το λίπος!

 Και όμως, υπάρχουν τρόφιμα που καίνε το λίπος. Τρόφιμα τα οποία αγαπάς να τρως και τα οποία βρίσκεις εύκολα. Είναι αυτά με την ζάχαρη ή το extra τυρί, ξέρεις αυτά τα οποία βλέπεις και σου τρέχουν τα σάλια.. Διάβασε παρακάτω αν ακόμα δεν έχεις πειστεί!

Τρόφιμα που καίνε το λίπος 

Ζεστή σοκολάτα

Το κακάο είναι γεμάτο με αντιοξειδωτικά, τα οποία μειώνουν τα επίπεδα κορτιζόλης.

Έρευνες έδειξαν ότι το κακάο είναι 5 φορές καλύτερο από το μαύρο τσάι και βοηθάει στην ενδυνάμωση των μυών του σώματος.

Καφές

Ο καφές μπορεί να ενισχύσει τον μεταβολισμό σου περισσότερο από την διάθεση σου καθώς περιέχει μία υγιή δόση ενός χρήσιμου αντιοξειδωτικού για το σώμα σου.

Ψητό κατσαρόλας

Η πρωτεΐνη, από την στιγμή που περνάει τα χείλη σου, ξεκινά την καταπολέμηση του λίπους.

Το σώμα σου πρέπει να εργαστεί σκληρότερα για να σπάσει τις πρωτεΐνες και να την χρησιμοποιήσει για ενέργεια, πράγμα που σημαίνει ότι καις περισσότερες θερμίδες από τι  χωνεύεις.

Πλιγούρι βρώμης

Ένα φλιτζάνι ζεστό, πλιγούρι βρώμης περιέχει 4 γραμμάρια φυτικών ινών και 6 γραμμάρια πρωτεΐνης. Ένας συνδυασμός που επιβραδύνει την πέψη των υδατανθράκων, μειώνει την ανταπόκριση της ινσουλίνης , και σε κρατά χορτάτο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Ψητά καρότα

Η υψηλή περιεκτικότητα σε νερό και φυτικές ίνες που υπάρχει στα καρότα σε χορταίνει γρήγορα. Ψήσε τα  για να καύσεις πιο εύκολα θερμίδες.

Κόκκινο κρασί

Εκτός του ότι βοηθάει την καρδιά, το κόκκινο κρασί μπορεί να είναι ένα όπλο κατά του υπερβολικού βάρους. Επιπλέον, μια ουσία που βρίσκεται στο κόκκινο κρασί, βοηθά τα πολυκύτταρα να κάψουν περισσότερη ενέργεια.

Κολοκύθι

Ένα φλιτζάνι με κολοκύθι, περιέχει μόνο 46 θερμίδες και 3 γραμμάρια ινών. Επίσης, το κολοκύθι είναι μια εξαιρετική πηγή της αντιοξειδωτικής βήτα-καροτίνης, η οποία καταπολεμά το οξειδωτικό στρες και τη φλεγμονή στον οργανισμό που είναι συνδεδεμένη με αυξημένη αποθήκευση λίπους.

Κόκκινο Πιπέρι

Εάν η σούπα σε γεμίζει με πρωτεΐνη και σου δυναμώνει τους μυς, τότε το κόκκινο πιπέρι ή αλλιώς τσίλι έχει όλα αυτά και πολλά άλλα.

Ο συνδυασμός της ίνας από τις ντομάτες και της πρωτεΐνης από τα φασόλια και το βόειο κρέας, αποτρέπει την υπερκατανάλωση τροφής.

Ψητές πατάτες

Οι πατάτες αυτές δεν έχουν και καμία ιδιαίτερη φήμη αλλά είναι γεμάτες από θρεπτικά συστατικά τα οποία βοηθάνε στην καταπολέμηση των ασθενειών.