Επικαιρότητα:

Κέικ με γιαούρτι και μέλι

24 Απρ. 2017 - 04:50 | Συνταγές
Κέικ με γιαούρτι και μέλι

Εύκολο και γρήγορο κέικ με άρωμα θυμαριού και μέλι

 Συστατικά

1 φλ. πλήρες γιαούρτι

2/3 φλ. ελαιόλαδο

2/3 φλ. μέλι

1 κ. σούπας φρέσκο θυμάρι

1 κ. γλυκού ξύσμα λεμονιού

3 μεγάλα αυγά

1 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/2 κ. γλυκού baking powder

1/2 κ. γλυκού baking soda

1/4 κ. γλυκού αλάτι

Τρόπος μαγειρέματος

Προθέρμανε το φούρνο στους 160°C με μια σχάρα σε μεσαίο ύψος.

Άλειψε ένα ταψί με διάμετρο 22 cm με λάδι και κάλυψε την επιφάνεια με αντικολλητικό χαρτί.

Σε ενα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το γιαούρτι, το λάδι, το μέλι, το θυμάρι και το ξύσμα λεμονιού.

Πρόσθεσε τα αυγά ένα- ένα, καθώς ανακατεύεις συνεχώς.

Πρόσθεσε στο μείγμα και το αλεύρι, το baking powder, τη baking soda και το αλάτι.

Ανακάτεψε με μια κουτάλα απαλά, ώστε να ομογενοποιηθούν τα υλικά, μέχρι να γίνει λείο το μείγμα, αλλά μην το παρακάνεις.

Ρίξε το μείγμα στο ταψί και άπλωσέ το καλά σε όλη την επιφάνειά του.

Ψήσε για 40 με 45 λεπτά, μέχρι να σκουρύνει το cake.

Άφησέ το σε μια σχάρα να κρυώσει για 10 λεπτά, πριν επιχειρήσεις να το ξεφορμάρεις, με τη βοήθεια ενός μαχαιριού που θα περάσεις γύρω- γύρω από τα τοιχώματα του ταψιού.

Σέρβιρε με έξτρα μέλι και φρούτα ή σαντιγί.