Η ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ για τον πρίγκιπα Φίλιππο. Τώρα

04 Μαίου 2017 - 09:12 | Συμβαίνει γύρω μας
Η ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ για τον πρίγκιπα Φίλιππο. Τώρα

Ο πρίγκιπας Φίλιππος και δούκας του Εδιμβούργου αποσύρεται από τα βασιλικά του καθήκοντα. Από το φθινόπωρο δεν θα ασκεί τις βασιλικές του υποχρεώσεις. Η βασίλισσα θα συνεχίσει να εκτελεί πλήρως τις υποχρεώσεις της, ανακοίνωσε ο βασιλικός συντάκτης του δικτύου ITV στο Twitter

Ζουν και… βασιλεύουν βασίλισσα Ελισάβετ και πρίγκιπας Φίλιππος, σύμφωνα με το Μπάκινγκχαμ, το οποίο όμως γνωστοποίησε πως ο πρίγκιπας Φίλιππος θα σταματήσει να εκτελεί τα βασιλικά του καθήκοντα από το φθινόπωρο.

Αντιθέτως, η βασίλισσα Ελισάβετ θα συνεχίσει να εκτελεί πλήρως το πρόγραμμα των υποχρεώσεών της.

«Ο Μεγαλειότατος Δούκας του Εδιμβούργου αποφάσισε πως δεν θα εκτελεί πλέον δημόσιες υποχρεώσεις από το φθινόπωρο φέτος», τονίζεται στην ανακοίνωση του Μπάκινγκχαμ. «Στην απόφασή του αυτή, ο Δούκας έχει την πλήρη στήριξη της Βασίλισσας», προστίθεται.

Το πρωί, η έκτακτη σύγκληση όλων των μελών του Μπάκινγκχαμ είχε προκαλέσει όργιο φημών, που έκαναν λόγο μέχρι και για θάνατο είτε του 95χρονου Φιλίππου είτε της 91χρονης Ελισάβετ.

Όμως, γρήγορα οι φήμες αυτές διαψεύστηκαν. «Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας», σημείωσε πηγή στο Reuters.

Οι υπάλληλοι από τις βασιλικές κατοικίες σε όλη τη χώρα είχαν λάβει εντολή να παραστούν σήμερα στο Λονδίνο για να τους μιλήσει ο Λόρδος Τσάμπερλεν, ανώτατος υπάλληλος της βασιλικής οικογένειας και δεξί χέρι της βασίλισσας, ο εξ απορρήτων Σερ Κρίστοφερ Γκέιντ.

Η ανακοίνωση αφορά σε όλους, καθώς έχει κληθεί το προσωπικό τόσο των παλατιών του Ουίνσδορ και του Σάντριγχαμ όσο και του Μπάλμοραλ στη Σκωτία.