Μπο: Η άγνωστη ιστορία αγάπης των γονιών του και η μετανάστευση

07 Μαίου 2017 - 14:23 | Show Biz
Μπο: Η άγνωστη ιστορία αγάπης των γονιών του και η μετανάστευση

 Την εποχή που οι Rolling Stones και ο Bod Dylan αποτελούσαν τη νέα μόδα στις μουσικές αναζητήσεις των νέων, Νίκος Ξενίδης ταλέντο του μπουζουκιού γνώρισε τη Σταυρούλα με τη γνήσια λαϊκή φωνή.

Ερωτεύτηκαν και πήραν την απόφαση να προχωρήσουν μαζί στη ζωή. Ακολουθώντας το ρεύμα της εποχής, τη μετανάστευση, από την βασανισμένη μεταπολεμική Ελλάδα στο εξωτερικό, αναζητούσαν ένα καλύτερο εργασιακό μέλλον.

Η Γερμανία, που φιλοξένησε πλήθος Ελλήνων μεταναστών, έμελε να γίνει η νέα τους πατρίδα. Μόνο που ο Νίκος και η Σταυρούλα δεν είχαν τα χρήματα να στήσουν τη δική τους δουλειά. Με το μπουζούκι του Νίκου και φωνή της Σταυρούλας ως διαβατήριο, έγιναν καλλιτεχνικό ντουέτο και έκαναν τα τραγούδια της ξενιτιάς τη νέα μόδα στα ελληνικά στέκια της Γερμανίας.

Καρπός του έρωτα των δύο Ελλήνων μεταναστών ήταν η Νίνα και ο Μπάμπης.

Το 1986 η οικογένεια Ξενίδη επέστρεψε στην Ελλάδα επιλέγοντας ως πόλη διαμονής τους τη Θεσσαλονίκη.

Η Νίνα έκανε οικογένεια, απέκτησε δύο κόρες και όπως η ίδια δηλώνει δεν ασχολήθηκε ποτέ με τη μουσική, καθώς νιώθει ότι αυτό το μικρόβιο της οικογένειας δεν το κληρονόμησε.

Ο αδελφός της,  Μπάμπης Ξενίδης, έγινε γνωστός ως Bo, ράπερ και συνθέτης. Η Νίνα μιλάει για εκείνον με καμάρι. «Όσο μουσικό ταλέντο έλειψε από μένα, όλο μαζί κι άλλο τόσο το πήρε ο Βo, που από μικρός γρατζούναγε το μπουζούκι του πατέρα μας» δηλώνει η Νίνα για τον Μπάμπη, ή όπως τον γνωρίσαμε εμείς… τον Βο.

Η 42χρονη πλέον Νίνα επέστρεψε στη Γερμανία με την οικογένειά της, ενώ ο γνωστός ράπερ δοκιμάζει τις αντοχές του στο παιχνίδι επιβίωσης του ΣΚΑΙ, Survivor.