Eurovision 2017 - Τελικός: Μεγάλος νικητής η Πορτογαλία

13 Μαίου 2017 - 04:36 | Eurovision
Eurovision 2017 - Τελικός: Μεγάλος νικητής η Πορτογαλία

Νικήτρια η Πορτογαλία 

 Στο televoting η Ελλάδα βρέθηκε 14η, έλαβε συνολικά 77 βαθμούς.

Σύμφωνα με τις ψήφους από τις επιτροπές, η πρώτη πεντάδα έχει ως εξής:

Πορτογαλία

Βουλγαρία

Σουηδία

Αυστραλία

Ολλανδία

Από την ψηφοφορία των επιτροπών η Ελλάδα παίρνει:

Αζερμπαϊτζάν 5

Μαυροβούνιο 12

Αλβανία 1

Ισπανία 2

Αρμενία 10

Βουλγαρία 6

Κύπρος 12

Η κριτική επιτροπή της Ελλάδας ψήφισε ως εξής

Ηνωμένο Βασίλειο 1

Βουλγαρία 2

Λευκορωσία 3

Ιταλία 4

Πορτογαλία 5

Ρουμανία 6

Μολδαβία 7

Αρμενία 8

Αζερμπαϊτζάν 10

Κύπρος 12

Εν αναμονή των αποτελεσμάτων 

Οι τηλεφωνικές γραμμές μόλις άνοιξαν! Από την Ελλάδα δεν μπορούμε να ψηφίσουμε την Demy, μπορείτε όμως να ψηφίσετε την ελληνική συμμετοχή όσοι βρίσκεστε στο εξωτερικό.

 Το διαγωνιστικό μέρος του μεγάλου τελικού της 62ης Eurovision ολοκληρώνεται με την εμφάνιση της Γαλλίας. Η γλυκιά Alma τραγουδά ρυθμικά και καθόλου πένθιμα το Requiem.

Στριμωγμένα τα φαβορί το ένα μετά το άλλο απόψε. Ο νεαρός 17χρονος Kristian Kostov με την ώριμη φωνή έρχεται από τη γειτονική Βουλγαρία και με το Beautiful Mess διεκδικεί και την πρωτιά απόψε.

Ένα ακόμα φαβορί επί σκηνής. Ο Robin Bengtsson από τη Σουηδία έχει ήδη αποκτήσει το φανατικό κοινό του και με το I Can’t Go On πραγματοποιεί μια εμφάνιση που ενθουσιάζει την αρένα.

 Το πιο ραδιοφωνικό τραγούδι της βραδιάς έρχεται από το Βέλγιο και το κοινό το υποδέχεται πολύ θερμά. Η Blanche με το City Lights είναι ανάμεσα στα φαβορί.

 Έφτασε η στιγμή για την οικοδέσποινα Ουκρανία. Ο O.Torvald ροκάρει με το Time.

 Η πανύψηλη Γερμανίδα Levina ερμηνεύει το Perfect Life. Η Γερμανία μετά από χρόνια επιστρέφει στον διαγωνισμό της Eurovision με ένα ωραίο τραγούδι.

 Για τη Ρουμανία οι Ilinca ft. Alex Florea τραγουδούν το Yodel It! κι όλοι εμείς ψάχνουμε ωτοασπίδες για να γλιτώσουμε!

 Ώρα Κύπρου! Ο Hovig νικά την… Gravity και πραγματοποιεί μια άκρως εντυπωσιακή εμφάνιση εκμεταλλευόμενος τις δυνατότητες για οπτικά εφέ που του δίνει η σκηνή.

Το Ηνωμένο Βασίλειο  και η Lucie Jones αποσπούν δυνατό χειροκρότημα με το Never Give Up On You.

Ο JOWST από τη Νορβηγία μας προτρέπει… Grab The Moment. Δεν τρελαινόμαστε και ιδιαίτερα…

Το απόλυτο αουτσάιντερ για απόψε έρχεται από την Ισπανία και είναι ο Manel Navarro με το Do It For Your Lover. Σαν τραγουδάκι κατασκήνωσης…

Ώρα για την Ελλάδα μας και τη μοναδική Demy που ανεβαίνει στη σκηνή της Eurovision 2017 και μαγεύει με την παρουσία της και τα ειδικά εφέ που έχει επιμεληθεί ο Φωκάς Ευαγγελινός. Συγκριτικά με την εμφάνισή της στον ημιτελικό, διαπιστώνουμε ότι έχουν γίνει σημαντικές σκηνοθετικές διορθώσεις που επιτρέπουν αυτή τη φορά να καταλάβουμε καλύτερα όσα αφηγείται το τραγούδι και κυρίως να δούμε -γιατί την προηγούμενη φορά δεν είδαμε- το γραφικό που κινείται στο ειδικό γυαλί.

 Η Αυστραλία κάθε χρόνο τέτοια εποχή μετακομίζει στην Ευρώπη! Φέτος, ο Isaiah τραγουδά τη μπαλάντα Don’t Come Easy.

 Ο Jacques Houdek έρχεται με δύο φωνές από την Κροατία. Μια… διπλή ερμηνεία του My Friend ξεσηκώνει το κοινό της Eurovision.

 Η Dihaj με το Skeletons εκπροσωπεί το Αζερμπαϊτζάν και άλλη μια σουρεάλ στιγμή λαμβάνει χώρα στη σκηνή της Eurovision 2017.

 Άλλο ένα φαβορί επί σκηνής. Συγκεκριμένα, επί της δεύτερης μικρότερης σκηνής. Ο Salvador Sobral με μια εντελώς διαφορετική ερμηνεία, τραγουδά το Amar Pelos Dois και μαγεύει το κοινό.

 Για τη Δανία, η Anja πραγματοποιεί μια εμφάνιση υπερπαραγωγή με το Where I Am…

Ώρα για την Ιταλία που τα στοιχήματα την θέλουν το απόλυτο φαβορί. Ο Francesco Gabbani και ο γορίλας του τραγουδούν και χορεύουν στον ρυθμό του Occidentali’s Karma. Το κοινό ξεσηκώνεται από το πρώτο λεπτό.

Ο Joci Pápai με το Origo δίνει ένα έθνικ χρώμα στην αποψινή βραδιά. Μοναδική ερμηνεία και διαφορετικός ήχος από την Ουγγαρία πλημμυρίζει το Κίεβο.

 Τα τρολ της βραδιάς λέγονται Sunstroke Project, έρχονται από τη Μολδαβία, τραγουδούν Hey Mamma και τελούν τρεις γάμους επί σκηνής.

Οι OG3NE είναι τρεις αδερφές από την Ολλανδία που ερμηνεύουν το Lights and Shadows και το αφιερώνουν στη μαμά τους που πάσχει από ALS. Οι θεατές τις καταχειροκροτούν και σίγουρα η μητέρα τους θα νιώθει πολύ περήφανη. Η Αρμενία με την Artsvik και το Fly With Me δίνει και αυτή τη φορά ρυθμό στην αρένα του Κιέβου.

 Ο Nathan Trent από την Αυστρία τραγουδά αρκετά συμπαθητικά το Running On Air.

Οι Naviband τραγουδούν Story of My Life από τη Λευκορωσία με… αγάπη μόνο! Τα σχόλια είναι περιττά…

 Η Kasia Moś από την Πολωνία εμφανίζεται δεύτερη στη σκηνή με το Flashlight. Η παρουσία της είναι εντυπωσιακή και αρκετά sexy. Η ερμηνεία της εξαιρετική.

Το διαγωνιστικό μέρος της βραδιάς ανοίγει με το Ισραήλ. Ο IMRI που ζει για να γυμνάζεται ξεσηκώνει το κοινό με το I Feel Alive. Ο μεγάλος τελικός της Eurovision 2017 ξεκινά Live από το Κίεβο με την παρέλαση των 26 χωρών που παίρνουν μέρος.

Η μεγάλη ώρα έφτασε… Η καρδιά της Ευρώπης χτυπάει απόψε στο Κίεβο, όπου στις 22:00 θα ξεκινήσει ο 62ος διαγωνισμός της Eurovision. Η Ελλάδα εκπροσωπείται από την Demy και το This is Love και άπαντες αναμένουν με ανυπομονησία τη στιγμή που η νεαρή τραγουδίστρια θα βγει στη σκηνή.

Στις 24 Μαΐου του 1956 στο Λουγκάνο της Ελβετίας έγινε ο πρώτος διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision με σκοπό να «ενώσει» μουσικά την Ευρώπη. 

Η συμμετοχή στον θεσμό αποτέλεσε για αρκετά ονόματα «χρυσό διαβατήριο» για τη μετέπειτα πορεία τους στον χώρο του πενταγράμμου.

Στα 62 χρόνια της Eurovision, τα μουσικά ακούσματα ξεπερνούν τα 1.100. 

Ωστόσο, λίγα ήταν εκείνα που ξεχώρισαν και άντεξαν στο πέρασμα των δεκαετιών για τη μελωδία, το μέταλο της φωνής αλλά και τη σκηνική παρουσία.

Χίλβερσουμ 1958: Volare - Domenico Modugno

Το τραγούδι «Volare» που ερμήνευσε ο Domenico Modugno μπορεί να κατέλαβε τη τρίτη θέση, αλλά κέρδισε τις καρδιές των μουσικόφιλων ανά τον κόσμο.

Εδιμβούργο 1972: Apres Tois - Βίκυ Λέανδρος

H δική μας Βίκυ Λέανδρος, ερμήνευσε το «Αpres Tois» με τα χρώματα του Λουξεμβούργου κατακτώντας τη κορυφή, ενώ η ίδια καθιερώθηκε στο παγκόσμιο μουσικό στερέωμα.

Λουξεμβούργο 1973: Tu te reconnaitras - Anne-Marie David

Στο τελικό του 1973, το Δουκάτο της κεντρικής Ευρώπης διατήρησε τα σκήπτρα. Τη χώρα εκπροσώπησε η Γαλλίδα Anne-Marie David με το «Tu te reconnaitras».

Μπράιτον 1974: Waterloo – Abba

Το 1974 ένα συγκρότημα από τη Σουηδία ανέβηκε στη σκηνή της Eurovision και προκάλεσε ντελίριο ενθουσιασμού με το τραγούδι «Waterloo». Σε αυτή τη μουσική αναμέτρηση οι ABBA ήταν ανίκητοι.

Λονδίνο 1977: Μάθημα σολφέζ - Μαριάννα Τόλη, Μπέσυ Αργυράκη, Πασχάλης και Ρόμπερτ Ουίλλιαμς

Ήταν η τρίτη συμμετοχή για τη χώρα μας στη Eurovision και τέσσερεις ερμηνευτές (Μαριάννα Τόλη, Μπέσυ Αργυράκη, Πασχάλης και Ρόμπερτ Ουίλλιαμς) ένωσαν τις δυνάμεις τους... για ένα «Μάθημα σολφέζ».

 Μπορεί να βρέθηκαν στην πέμπτη θέση, όμως το τραγούδι τους κατατάσσεται στη λίστα με τα καλύτερα του ευρωπαϊκού διαγωνισμού.

 Χάγη 1980: What's another year - Johnny Logan

 Η δεύτερη νίκη της Ιρλανδίας στη Eurovision ήρθε το 1980 με τον Johnny Logan και το «What's another year» (η πρώτη ήταν το 1970). 

 Ο Logan συμμετείχε στον διαγωνισμό και το 1987 με το «Hold me Now» και... κράτησε την πρώτη θέση στο βάθρο.

 Δουβλίνο 1995: Nocturne - Secret Garden

 Ο «μυστικός κήπος» των Secret Garden, από τη Νορβηγία, έκρυβε μια μαγική μελωδία, το «Nocturne», που χάρισε στη Σκανδιναβική χώρα το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό του 1995.

Κωνσταντινούπολη 2004: Lane Moje - Zeljko Joksimovic

 Αναμφισβήτητα με το τραγούδι «Lane Moje» η Σερβία-Μαυροβούνιο το 2004 έπρεπε να κερδίσει την πρώτη θέση στον μουσικό διαγωνισμό της Eurovision. Τελικά, το τραγούδι συγκέντρωσε 268 ψήφους και τερμάτισε ένα σκαλί πριν από την κορυφή.

 Κίεβο 2005: My number one - Έλενα Παπαρίζου

 Θα ήταν άδικο να μην αναφερθούμε στη δική μας ερμηνεύτρια που μας εκπροσώπησε το 2005 στο Κίεβο και κέρδισε την πρώτη θέση. 

 Η Έλενα Παπαρίζου με τη φωνή, τη λάμψη, την κίνηση αλλά και τη γοητεία της καθήλωσε τους θεατές.

 Στο βίντεο που ακολουθεί, μπορείτε να κάνετε ένα μουσικό ταξίδι στην 58χρονη ιστορία του θεσμού:

 Απόψε, στον τελικό της Eurovision που θα γίνει στην Ουκρανία, την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει η Demy και το τραγούδι της «This is Love».

 Αναλυτικά οι 26 χώρες θα κάνουν εμφάνιση στον τελικό με την εξής σειρά:

 1. Ισραήλ

2. Πολωνία

3. Λευκορωσία

4. Αυστρία

5. Aρμενία

6. Ολλανδία

7. Mολδαβία

8. Ουγγαρία 

9. Iταλία

10. Δανία

11. Πορτογαλία

12. Aζερμπαϊτζάν

13. Κροατία

14. Αυστραλία

15. Ελλάδα

16. Ισπανία

17. Νορβηγία

18. Ηνωμένο Βασίλειο

19. Κύπρος

20. Ρουμανία

21. Γερμανία

22. Ουκρανία

23. Βέλγιο

24. Σουηδία

25. Bουλγαρία

26. Γαλλία