Επικαιρότητα:

Νόστιμοι μεζέδες σε ταράτσες της Αθήνας. Καλό φαγητό κάτω από τον ανοιχτό ουρανό

15 Μαίου 2017 - 08:58 | Διασκέδαση
Νόστιμοι μεζέδες σε ταράτσες της Αθήνας. Καλό φαγητό κάτω από τον ανοιχτό ουρανό

Η θερμοκρασία πήρε την άνω βόλτα, το καλοκαίρι δεν είναι μακριά και εμείς αρνούμαστε να κάτσουμε άλλο μέσα. Στις γειτονιές της Αθήνας βρίσκουμε πολλές όμορφες, ατμοσφαιρικές αλλά και μυστικές ταράτσες. Και επιτέλους, έφτασε η εποχή για να τις χαρούμε. Οι ζεστές μέρες δίνουν το σύνθημα στα εστιατόρια της πόλης να αποκαλύψουν τις ιδιαίτερες αυτές γωνιές που μας προσκαλούν για γευστικές εμπειρίες στα ψηλά.

Από το κέντρο της Αθήνας μέχρι το Χαλάνδρι, εντοπίσαμε και σας παρουσιάζουμε πέντε γευστικά στέκια με ωραίες ταράτσες για να χορτάσετε μεζέδες και θέα χωρίς να βάλετε βαθιά το χέρι στην τσέπη. Η αίσθηση διαφυγής, η θέα στα αστέρια, η φιλική ατμόσφαιρα, τα γευστικά πιάτα και οι προσιτές τιμές είναι λόγοι αρκετοί για να κλείσουμε τραπέζι σε μία από αυτές.

Μυλόλιθος

Γραφικό μουσικό μεζεδοπωλείο που στεγάζεται σε πετρόκτιστο κτήριο στην καρδιά της Πανόρμου. Τώρα που ο καιρός ζέστανε, μας περιμένει στη χαριτωμένη ταράτσα του με τις χρωματιστές καρέκλες για φαγητό, ποτό και live μουσική. Στα τραπέζια καταφθάνουν νόστιμα μεζεδάκια όπως κεφτεδάκια της γιαγιάς με σος βαλσάμικου, καγιανάς με καβουρμά και φέτα, αρνάκι γκιούλμπασι στη λαδόκολλα, κοντοσούβλι με πορτοκάλι και λαχανικά αλλά και θαλασσινοί ουζομεζέδες.

Πληροφορίες

Πανόρμου 20, Αμπελόκηποι, τηλ: 210 6465731, http://mylolithos.gr, fb page: Mylolithos

Ταβέρνα του Διοματάρη

Η Ταβέρνα του Διοματάρη στα Πετράλωνα ήρθε από τα Χανιά για να μυήσει τους Αθηναίους στα μυστικά της αυθεντικής κρητικής κουζίνας. Στη δροσερή ταράτσα του τρώμε ευωδιαστά καλτσούνια, πατάτες με στάκα, κατσικάκι τσιγαριαστό, γαμοπίλαφο, απάκι, μπουρέκι χανιώτικο με πατάτες και κολοκύθια και άλλες νοστιμιές συνοδεύοντας με κρασί μαρουβά και ρακή που έρχεται απευθείας από την Κρήτη.

Πληροφορίες

Δημοφώντος 80, Άνω Πετράλωνα, τηλ. 210 3455 505, fb page: Ταβέρνα Διοματάρης

To Kreas

Αν είστε από αυτούς που αγαπούν το καλό κρέας, τότε πρέπει σίγουρα να επισκεφθείτε αυτό το εστιατόριο που στεγάζεται σε μια ωραία παλιά μονοκατοικία στην καρδιά των Άνω Πετραλώνων. Ανεβαίνοντας τη σιδερένια σκάλα θα βρεθείτε σε μια κουκλίστικη, ολάνθιστη ταράτσα με τραπεζάκια ντυμένα με λαδόκολλες και καναπεδάκια με πολύχρωμα μαξιλάρια.

Εδώ οι τιμές είναι λίγο πιο τσιμπημένες, αλλά αξίζει κάθε ευρώ που θα δώσετε. Τα χοιρινά μπριζολάκια λαιμού, το σουβλάκι από μοσχαράκι γάλακτος, το μπιφτέκι κοτόπουλο με κόλιανδρο και πιπερόριζα και η πικάνια από black angus είναι μερικά από τα πιο γευστικά πιάτα του μενού.

Πληροφορίες

Δημοφώντος 96, Άνω Πετράλωνα, τηλ. 210 3247028, http://tokreas-meat-spirits.gr/, fb page: To KREAS

Διαβάστε ολόκληρο το θέμα στο www.greekguide.com