Συνταγή: Μαλακά μπισκότα λεμονιού, χωρίς ζάχαρη

17 Μαίου 2017 - 05:05 | Συνταγές
Συνταγή: Μαλακά μπισκότα λεμονιού, χωρίς ζάχαρη

Υπέροχα, μαλακά, πεντανόστιμα μπισκότα λεμονιού. Αν σας αρέσει το λεμόνι θα τα λατρέψετε! H food blogger Ευαγγελία Βλασσοπούλου προτείνει αυτήν την υγιεινή συνταγή.

Υλικά για 14 μεγαλούτσικα και χορταστικά μπισκότα:

300 γρ αμύγδαλα χωρίς φλούδα

300 γρ χουρμάδες (χωρίς κουκούτσι)

30 γρ ελαιόλαδο

1 κ.γ αλάτι (θαλασσινό)

100 γρ αλεύρι βρώμης (βρώμη περασμένη στο μπλέντερ)

Εκτέλεση

1. Βάζουμε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ και τα θρυμματίζουμε. Τα τοποθετούμε σε ένα βαθύ μπολ.

2. Τοποθετούμε τους χουρμάδες στο μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να γίνουν πολύ μικρά κομματάκια. Δεν είναι ανάγκη να γίνουν μια πάστα. Τους τοποθετούμε και αυτούς στο μπολ.

3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170οC σε αέρα.

4. Προσθέτουμε στο μείγμα μας το ελαιόλαδο, την κρέμα λεμονιού, το αλεύρι βρώμης και το αλάτι. Ανακατεύουμε μέχρι να ομοιογενοποιηθεί. Προσοχή! Η ζύμη θα είναι μαλακή και θα κολλάει στα χέρια.

5. Τοποθετούμε λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου.

6. Με νωπά και όχι βρεγμένα χέρια, πλάθουμε μπισκότα και ψήνουμε περίπου για 15 λεπτά.