Ανοιξιάτικο πιλάφι με αρακά και αγκινάρες

Ανοιξιάτικο πιλάφι με αρακά και αγκινάρες

Ένα πολύ νόστιμο πιλάφι με φρέσκα ανοιξιάτικα λαχανικά που θα απολαύσετε ως κυρίως πιάτο, αλλά και ως συνοδευτικό για ψητό κρέας, πουλερικά ή ψάρι στο κυριακάτικο τραπέζι.

Μερίδες:6

Χρόνος προετοιμασίας:20′

Χρόνος μαγειρέματος:60′

Έτοιμο σε:1:20′

Υλικά

300γρ. ρύζι για πιλάφι

6 αγκινάρες φρέσκες, καθαρισμένες καλά

300γρ. αρακά ξεσπυρισμένο

2 καρότα, σε ροδέλες

1 φλιτζανάκι του καφέ μάραθο ψιλοκομμένο

3 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε ροδέλες

1 κρεμμύδι μέτριο, τριμμένο στον τρίφτη

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, ρίχνετε τα κρεμμυδάκια και το κρεμμύδι και σοτάρετε σε μέτρια θερμοκρασία για 2-3 λεπτά. Κατόπιν, βάζετε τις αγκινάρες και τις σοτάρετε ελαφρά.

Προσθέτετε τον αρακά και τα καρότα και ανακατεύετε. Συμπληρώνετε νεράκι μέχρι να σκεπαστούν τα υλικά. Αλατοπιπερώνετε και αφήνετε τα λαχανικά να βράσουν για 30 λεπτά περίπου.

Κατόπιν, βγάζετε με προσοχή τις αγκινάρες και τις ακουμπάτε σε πιατέλα. Συμπληρώνετε δύο νεροπότηρα νερό και ρίχνετε μέσα το ρύζι. Ανακατεύετε, περιμένετε να πάρει βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε το φαγητό να μαγειρευτεί μέχρι το ρύζι να απορροφήσει τα υγρά της κατσαρόλας.

Το αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς και το βάζετε σε στρογγυλή φόρμα. Την αναποδογυρίζετε σε μεγάλη πιατέλα, πασπαλίζετε το ρύζι με το μάραθο και διακοσμείτε γύρω γύρω με τις αγκινάρες. Το σερβίρετε χλιαρό

Το διαβάσαμε στο olivemagazine


 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: