Επικαιρότητα:

Αυτή είναι η ώρα και μέρα που τα περισσότερα μωρά γεννιούνται

20 Μαίου 2017 - 05:19 | Παιδιά
Αυτή είναι η ώρα και μέρα που τα περισσότερα μωρά γεννιούνται

Νέα στατιστικά στοιχεία από το Κέντρο Ελέγχου Ασθενειών και το Κέντρο Πρόληψης αποκαλύπτουν ότι τα περισσότερα μωρά γεννιούνται μεταξύ 8 π.μ και 12 μ.μ.

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο λόγος που το πρωί είναι αυξημένες οι γεννήσεις είναι οι προγραμματισμένοι τοκετοί και οι καισαρικές τομές. Αυτό συμβαίνει γιατί το πρωί υπάρχει περισσότερο προσωπικό στις μαιευτικές-γυναικολογικές κλινικές απ' ότι τις βραδινές ώρες.

Τα παιδιά της Τρίτης, είναι πλήρης χάριτος και αποδεικνύεται ότι κάθε Τρίτη γεννιούνται τα περισσότερα παιδιά με τη Δευτέρα να έρχεται στη δεύτερη θέση.

Άλλα συναρπαστικά στοιχεία που έφερε στην επιφάνεια αυτή η μελέτη, δείχνουν ότι τα μωρά που γεννήθηκαν από στο νοσοκομείο φθάνουν ως επί το πλείστον τις πολύ πρωινές ώρες το πρωί (01.00 -05.00 το πρωί) και οι γεννήσεις το Σαββατοκύριακο είναι πιο πιθανό να συμβούν αργά το βράδυ.

Όμως, όπως όλοι γνωρίζουμε πραγματικά δεν υπάρχει κανένας προγραμματισμός στον τοκετό. Ένα μωρό όταν αποφασίσει να έρθει στον κόσμο δεν γνωρίζει ούτε τι μέρα, ούτε τι ώρα είναι. Έτσι άλλωστε είναι η μητρότητα... γοητευτική και υπέροχη... Δεν υπάρχει κανένα πλάνο και κανένας προγραμματισμός!