Επικαιρότητα:

Κεκάκια καρότου χωρίς γλουτένη

24 Μαίου 2017 - 05:11 | Συνταγές
Κεκάκια καρότου χωρίς γλουτένη

 Συστατικά

Για τα κέικ

180 γρ. καστανή ζάχαρη

2 αυγά

140 γρ. ηλιέλαιο

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

140 γρ. ρυζάλευρο

½ κ.γ. κανέλα

½ κ.γ. κάρδαμο σε σκόνη

½ κ.γ. σόδα

½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1 πρέζα αλάτι

55 γρ. καρύδια

300 γρ. καρότα καθαρισμένα

Για το γλάσο

170 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου

½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

255 γρ. ζάχαρη άχνη

1 κ.σ. γάλα

1 κ.γ κανέλα τριμμένη για διακόσμηση

Μέθοδος Εκτέλεσης

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα.

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τη ζάχαρη και τα αυγά με το σύρμα για 5 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν.

Προσθέτουμε στον κάδο το ηλιέλαιο, τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 2 λεπτά.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ρυζάλευρο, την κανέλα, το κάρδαμο, την σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι όλα τα υλικά μαζί.

Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ λίγο λίγο το μείγμα με το αλεύρι και συνεχίζουμε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Σε ένα μούλτι βάζουμε τα καρύδια και τα χτυπάμε για 1 λεπτό ώστε να γίνουν μικρά κομμάτια και όχι σκόνη.

Τρίβουμε τα καρότα στον λεπτό τρίφτη.

Προσθέτουμε τα καρότα και τα καρύδια μέσα στο μίξερ και χτυπάμε για άλλα 3 λεπτά στην χαμηλή ταχύτητα.

Οταν το μείγμα είναι έτοιμο το ρίχνουμε σε ατομικές φόρμες 8 x 3 εκ. και ψήνουμε για 20-25 λεπτά.

Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν για 10 λεπτά στη φόρμα και στη συνέχεια ξεφορμάρουμε και αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς για άλλα 20 λεπτά.

Για το γλάσο

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το τυρί κρέμα, το εκχύλισμα βανίλιας και τα χτυπάμε για 5 λεπτά με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη, το γάλα και τα χτυπάμε για άλλα 2 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν με τα υπόλοιπα υλικά.

Με ένα κουτάλι απλώνουμε το γλάσο πάνω στα κέικ μας. Πασπαλίζουμε με την κανέλα και σερβίρουμε.