Πώς μπορείς να αφαιρέσεις το τατουάζ σου;

25 Μαίου 2017 - 13:04 | Χρήσιμες συμβουλές
Πώς μπορείς να αφαιρέσεις το τατουάζ σου;

 Ένα τατουάζ μπορεί να φανερώσει την ηλικία σου ή την παρορμητικότητά σου.

Αλλά το ξέρεις, τίποτα δεν κρατάει για πάντα, ούτε καν η «Σούλα for ever».

Δεν είναι κακό να μετανιώνεις για το τατουάζ που έκανες. Το κακό είναι ότι δεν μπορείς να κάνεις και πολλά γι' αυτό. Αν έφτασες στο ερώτημα πώς να αφαιρέσω το τατουάζ μου τότε αυτά χρειάζεται να ξέρεις, ακόμη κι εσύ προτού κάνεις το πρώτο σου.

Δεν είναι όλα τα λέιζερ ίδια

Η μόνη σου επιλογή για αφαιρέσεις το τατουάζ είναι κυρίως με λέιζερ (η άλλη είναι με πλαστική χειρουργική), αλλά υπάρχουν διαφορετικοί τύποι λέιζερ. Το κόστος εξαρτάται από το πόσες θεραπείες χρειάζεσαι, οι οποίες επίσης εξαρτώνται από το μέγεθος του τατουάζ που χτύπησες. Tα λέιζερ είναι ουσιαστικά ακτίνες φωτός, οι οποίες καταστρέφουν τους κόκκους της χρωστικής ουσίας του τατουάζ. H διαδικασία αφαίρεσης ενός τατουάζ μικρού ή μεσαίου μεγέθους από έναν έμπειρο ειδικό διαρκεί συνήθως 10-20 λεπτά. Aν το μέγεθος του τατουάζ υπερβαίνει τις δύο παλάμες ή τα χρώματα είναι δύσκολα, τότε η συνεδρία διαρκεί περισσότερο. Για την αφαίρεση ενός τατουάζ απαιτούνται παραπάνω από 1-2 συνεδρίες, μεταξύ των οποίων μεσολαβεί διάστημα ενός μήνα.

Δεν θα έπρεπε να είχες χτυπήσει κόκκινο (μελάνι)

Τα διαφορετικά χρώματα απορροφώνται από διαφορετικά μήκη κύματος φωτός, οπότε δεν υπάρχει ένα λέιζερ που να λειτουργεί για όλα. Είναι πολύ δύσκολο να αγοράσει κάποιος ειδικός κάθε μήκος κύματος για κάθε χρώμα. Έτσι οι περισσότεροι καταλήγουν να αγοράζουν ένα λέιζερ που λειτουργεί καλύτερα σε μαύρο ή μπλε χρώμα. Άλλα χρώματα, όπως το κόκκινο και το κίτρινο, μπορεί να είναι ιδιαίτερα δύσκολα στην αφαίρεση.

Δεν θα έπρεπε να είχες καλύψει όλη την πλάτη

Για την αφαίρεση μεγάλων πολυχρωματικών τατουάζ μπορεί να γίνει συνδυασμός λέιζερ και πλαστικής χειρουργικής: κάποια κομμάτια του τατουάζ μπορούν να αφαιρεθούν με λέιζερ, ενώ τα σημεία με το δύσκολο χρώμα μπορεί να χρειάζονται αφαίρεση στο χειρουργείο.

Θα πονέσει

Εάν κάνεις αφαίρεση με λέιζερ στο ιατρείο ενός δερματολόγου, όπως είναι και το σωστό, μπορεί να χρειαστεί να σου κάνει τοπική αναισθησία, επίσης μπορεί να μη νιώσεις 100% την αφαίρεση του τατουάζ, αλλά μπορεί να την μυρίσεις: καμένη σάρκα.

Το τατουάζ σε αρθρώσεις είναι πιο δύσκολο να αφαιρεθεί

Περιοχές όπως το στέρνο ή ο ώμος είναι δύσκολες για χειρουργική αφαίρεση, επειδή σε αυτές δεν υπάρχει πολύ δέρμα για την αποκατάσταση της πληγής. Το πιο δύσκολο στην αφαίρεση είναι τα χέρια, τα πόδια, οι αστράγαλοι.

Δεν θα έπρεπε να είχες επιλέξει έναν τόσο καλό tatto artist

Εάν πλήρωσες πολλά λεφτά στον καλλιτέχνη θα χρειαστεί να πληρώσεις τα διπλάσια για την αφαίρεση. Εάν κάποιος φίλος σου έκανε ένα κακό τατουάζ με μια βελόνα θα πρέπει να χαίρεσαι στην τελική. Εάν το τατουάζ είναι επαγγελματικό, οι βελόνες τοποθετούνται πολύ βαθύτερα με πολύ καλύτερο μελάνι (κάτω από το δέρμα σε βάθος περίπου ενός χιλιοστού) και είναι εξαιρετικά δύσκολο να το ξεφορτωθείς.

Μπορεί να αφήσει σκιά ή σημάδι

Αναρωτιέσαι αν θα φύγει ποτέ; Και ναι και όχι είναι η απάντηση. Ακόμη κι όταν ολοκληρωθεί η αφαίρεση, θα υπάρχει μια αμυδρή σκιά όπου ήταν το τατουάζ.

Χρειάζεται περιποίηση

H περιποίηση του δέρματος μετά την αφαίρεση ενός τατουάζ είναι σχεδόν ίδια με τη φροντίδα μιας πληγής. Γι' αυτό συνήθως εφαρμόζονται αντισηπτικά βάμματα ή αντιβιοτικές κρέμες και χρησιμοποιούνται αντικολλητικές γάζες στην πληγή. Συνιστάται προστασία από το νερό και τον ήλιο. O ήλιος, μάλιστα, καλό είναι να αποφεύγεται όχι μόνο τις πρώτες μέρες, αλλά και αρκετό καιρό μετά, καθότι το καινούργιο δέρμα είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο στην ηλιακή ακτινοβολία.

Δεν υπάρχει καμία σπιτική θεραπεία για την αφαίρεση τατουάζ

Υπάρχουν διάφορες κρέμες και σπιτικές συνταγές που υπόσχονται να μειώσουν ή να σβήσουν ένα τατουάζ. Μην τις πιστεύεις.