Πρέπει να χάσω 10 κιλά. Μπορείτε να μου προτείνετε κάτι;

31 Μαίου 2017 - 06:02 | Γυναίκα
Πρέπει να χάσω 10 κιλά. Μπορείτε να μου προτείνετε κάτι;

Αναγνώστρια μας ρωτά: Είμαι 55 χρόνων και ζυγίζω 72 κιλά ίσως λόγω εμμηνόπαυσης αλλά και λόγο άγχους τρώω κέικ μπισκότα - σοκολάτα. Πρέπει να χάσω 10 κιλά. Μπορείτε να μου προτείνετε κάτι;

Στο ερώτημά σας απάντησε η Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Κυριακή Απέργη

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αγαπητή φίλη,

Για να βελτιώσετε το βάρος σας μόνιμα θα πρέπει με μικρά βήματα να αλλάξετε μόνιμα τον τρόπο ζωής σας.

Δείτε την τροφή σας σύμμαχο. Βάλτε στόχο τοα μικρά και συχνά γεύματα που θα σας βοηθήσουν να ελέγχετε καλύτερα την πείνα σας και θα ισορροπούν την γλυκόζη στο αίμα σας ώστε να μην αναζητάτε γλυκά.

Για να συμβεί αυτό θα πρέπει στα κυρίως γεύματα σας πρωί- μεσημέρι-βράδυ να έχετε πάντα μια πηγή πρωτεΐνης πχ γαλακτοκομικό, αυγό, ψάρι ή κρέας, μαζί με άμυλο ολικής αλέσεως και φρέσκα φρούτα ή λαχανικά. Ανά τρείς ώρες ενδιάμεσα, φροντίστε να έχετε φρέσκα ή αποξηραμένα φρούτα ή λίγους ξηρούς καρπούς ή κάποιο γαλακτοκομικό.

Προσπαθήστε να αυξήσετε την πρόσληψη νερού και υγρών χωρίς ζάχαρη ή αλκοόλ και ελαττώστε την ζάχαρη και τις επεξεργασμένες τροφές, που είναι πλούσιες σε τρανς λιπαρά, αλάτι και λευκό αλεύρι.

Βάλτε στην ζωή σας καθημερινά κίνηση και περιορίστε τις καθιστικές δραστηριότητες. Φροντίστε ακόμα να κοιμάστε καλά τουλάχιστον 6 συνεχόμενες ώρες κάθε βράδυ.

Τέλος, μάθετε να ακούτε το σώμα σας. Πότε πεινά ή πότε τρώει από λιγούρα, άγχος ή στενοχώρια και εκτιμήστε την πρόοδο συνολικά, όχι μόνο μέσω της ζυγαριάς, αλλά και στην διάθεση σας, στην ενέργεια σας, σε δείκτες υγείας αι στα ρούχα σας.

 

Με εκτίμηση Κυριακή Απέργη

Διαιτολόγος- Διατροφολόγος

MSc Σακχαρώδης Διαβητης και Παχυσαρκία Ιατρική Αθηνών

Ανδρέα Παπανδρέου 13-17

Μελίσσια, ΤΚ 15127, 6987121394

fb: Κυριακή Απέργη-Διαιτολόγος Διατροφολόγος

www.kiriakiapergi.gr www.thehealthlab.gr