Επικαιρότητα:

Ανοιχτή πίτα με κιμά γαλοπούλας

31 Μαίου 2017 - 08:17 | Συνταγές
Ανοιχτή πίτα με κιμά γαλοπούλας

Συστατικά

Για τη ζύμη

200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ

100 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης

130 - 150 ml νερό

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 πρέζα αλάτι

1 κ.γ. ξύδι

Για τον κιμά

1 κ.σ. ελαιόλαδο

500 γρ. κιμάς γαλοπούλας

1 κρεμμύδι

50 ml κρασί λευκό

1 κυβό ζωμό κότας

4-5 κλ. φρέσκο θυμάρι, μόνο τα φύλλα και ψιλοκομμένα

250 γρ. ανθότυρο

300 γρ. τυρί κρέμα

1 πρέζα μπούκοβο

100 γρ. λιαστή ντομάτα

1 πρέζα κύμινο

1 φύλλο δάφνης

Μέθοδος Εκτέλεσης

Μια πολύ υγιεινή πίτα από τον Άκη για όλη την οικογένεια.

Για τη ζύμη

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε μαζί για 3-4 λεπτά μέχρι να δέσουν το αλεύρι γ.ο.χ., το αλεύρι ολικής, το νερό, το ελαιόλαδο, το ξύδι και το αλάτι.

Τυλίγουμε το ζυμάρι μας με μία μεμβράνη και το αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο να ξεκουραστεί.(Αν δεν έχουμε μίξερ, πλάθουμε το ζυμαράκι στο χέρι για περίπου 8 λεπτά.

Για τη γέμιση

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι ασσύμετρα, χοντροκομμένο και ψιλοκομμένο.

Προσθέτουμε 2 κ.σ. λάδι στο τηγάνι και ρίχνουμε το κρεμμύδι μας με λίγο φρέσκο θυμάρι. Στη συνέχεια ρίχνουμε το μπούκοβο, 1 πρέζα κύμινο και 1 φύλλο δάφνης και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε και τον κιμά χαμηλώνοντας λίγο τη φωτιά μας και σπάμε τον κιμά ανακατεύοντας.

Μετά από 2-3 λεπτά, σβήνουμε με το κρασί και μόλις σβήσουμε προσθέτουμε το ζωμό κότας και ανακατεύουμε.

Μόλις εξατμιστεί το κρασί, αφαιρούμε τη δάφνη από το τηγάνι και το τηγάνι από τη φωτιά.

Ψιλοκόβουμε τις λιαστές ντομάτες και τις ρίχνουμε στο τηγάνι.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το τυρί κρέμα και το ανθότυρο σε κομμάτια και ανακατεύουμε με μία κουτάλα. Δένουμε τη γέμιση και μόλις δέσει αφήνουμε να κρυώσει για 20 λεπτά.

Όταν η ζύμη μας είναι έτοιμη, την αφαιρούμε από το ψυγείο.

Τοποθετούμε μια λαδόκολλα στον πάγκο εργασίας με λίγο αλεύρι από πάνω και με τη βοήθεια ενός πλάστη ανοίγουμε το ζυμάρι μας να βγει και έξω από τη λαδόκολλα.

Μόλις το ανοίξουμε καλά, απλώνουμε τη γέμιση να πάει παντού, αφήνοντας 3 εκ. στις άκρες για να τυλίξουμε.

Στη συνέχεια, τυλίγουμε τις άκρες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά.

Σερβίρουμε με φύλλα σπανακιού, λιαστή ντομάτα και πασπαλίζουμε με το λάδι από τις λιαστές ντομάτες.