Επικαιρότητα:

Κεφτεδάκια αρακά

06 Ιουν. 2017 - 04:58 | Συνταγές
Κεφτεδάκια αρακά

Ο αρακάς δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στα παιδάκια της παρέας. Μια έξυπνη ιδέα για να πείσετε τα παιδιά να τον γευτούν διαφορετικά είναι να τον σερβίρετε ως κεφτεδάκια!

Υλικά:

500γρ αρακά

150γρ φέτα

1 αβγό ολόκληρο και ένα κρόκο αβγού

1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο

2 κ.τ.σ. αλεύρι

1 κ.τ.σ. σουσάμι

1 κ.τ.γ. κύμινο

1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο

πιπέρι

αλεύρι

λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:

Βάζουμε σε κατσαρόλα νερό και μόλις βράσει ρίχνουμε τον αρακά και βράζουμε για 15 λεπτά.Στραγγίζουμε τον αρακά και ενώ είναι ακόμα ζεστός τον λιώνουμε στο multi ή στη μηχανή του πουρέ. Τον αφήνουμε να κρυώσει και ενσωματώνουμε τα υπόλοιπα υλικά. Αφήνουμε το μίγμα στο ψυγείο για μισή ώρα και στη συνέχεια πλάθουμε τους κεφτέδες τους αλευρώνουμε και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι περίπου ένα λεπτό από κάθε μεριά. Τους τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε συνοδεύοντας με φρέσκια ντομάτα και πατάτες τηγανιτές.