Επικαιρότητα:

Κέικ καρότου

14 Ιουν. 2017 - 04:56 | Συνταγές
Κέικ καρότου

Υλικά:

3/4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 

2/3 φλιτζανιού αλεύρι ολικής αλέσεως

2 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα 

2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα 

1 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο 

1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι κοσέρ (kosher) 

1 μεγάλο αυγό 

2 μεγάλα ασπράδια αυγών 

1 1/4 φλιτζάνια καστανή ζάχαρη 

1/4 φλιτζανιού φυτικό έλαιο 

3 φλιτζάνια τεμαχισμένα καρότα 

2/3 φλιτζανιού αποβουτυρωμένο γάλα 

1 φλιτζάνι ανανά, στραγγισμένο 

Τυρί κρέμας που παγώνει

227 γραμμάρια τυρί κρέμας

1 φλιτζάνι ζάχαρη ζαχαροπλαστών

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

2 κουταλάκια του γλυκού γάλα χαμηλό σε λιπαρά

Εκτέλεση:

Προθερμάνουμε το φούρνο στους 350 βαθμούς. Σε ένα ταψί 9×13 εκ. στρώνουμε μια λαδόκολλα και αλείφουμε ελαφρά με βούτυρο.

Σε ένα μέτριο μπολ, χτυπάμε ελαφρά το αλεύρι, τη σόδα, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι.

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε το αυγό, τα ασπράδια αυγού, την καστανή ζάχαρη και το φυτικό έλαιο με ένα ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τα καρότα και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν. Προσθέτουμε το βουτυρόγαλα και τον ανανά και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί καλά. 

Τα ομαδοποιούμε, προσθέτουμε το μίγμα αλευριού στο μίγμα καρότου, τα αναμιγνύουμε καλά μέχρι να συνδυαστούν.

Το βάζουμε στο ταψί και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά, ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα όταν μπει να βγει καθαρή. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει σε μια σχάρα. 

Χτυπάμε την κρέμα με τυρί, τη ζάχαρη, και τη βανίλια σε μέτρια-υψηλή ταχύτητα μέχρι να γίνει λείο. Προσθέστε το γάλα, ένα κουταλάκι του γλυκού, σε μέτρια-χαμηλή ταχύτητα.

Το απλώνουμε στο κέικ και το παγώνουμε. Κόβουμε το κέικ και σερβίρετε δροσερό!