Μακαρονάδα µε ντοµατίνια και ξινοµυζήθρα

05 Ιουλ. 2017 - 05:28 | Συνταγές
Μακαρονάδα µε ντοµατίνια και ξινοµυζήθρα

Υλικά Συνταγής

500 γραμ. λιγκουίνι

500 γραμ. ντοματίνια μακρόστενα

2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο

1/3 φλ. ελαιόλαδο

1 πρέζα ζάχαρη

250 γραμ. ξινομυζήθρα

2 κ.σ. κάππαρη

2 κ.σ. βασιλικός ψιλοκομμένος

1 κ.σ. δυόσμος ψιλοκομμένος

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Για την καλοκαιρινή μακαρονάδα με ντοματίνια, κόβουμε πρώτα τα ντοματίνια στη μέση.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σε χαμηλή φωτιά σοτάρουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο για 1΄. Προσθέτουμε τα ντοματίνια. Πάντα σε χαμηλή φωτιά, τα σοτάρουμε 5΄-6΄ να μαραθούν. Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε τα μυρωδικά. Προσθέτουμε την ξινομυζήθρα και την κάππαρη.

Στο μεταξύ, έχουμε βράσει τα ζυμαρικά 2΄ λιγότερο απ’ όσο αναγράφεται στη συσκευασία και όπως στάζουν τα ρίχνουμε στη σάλτσα. Προσθέτουμε 1/2 φλ. τσαγιού νερό από αυτό που έβρασαν τα ζυμαρικά. Αφήνουμε να βράσουν για 2΄ όλα μαζί. Σερβίρουμε τη μακαρονάδα αμέσως.