Επικαιρότητα:

Μανικιούρ τζελ: Τι πρέπει να μάθετε πριν το αποφασίσετε

08 Αυγ. 2017 - 06:11 | Γυναίκα
Μανικιούρ τζελ: Τι πρέπει να μάθετε πριν το αποφασίσετε

Ολοένα και περισσότερες γυναίκες φροντίζουν επιμελώς τα νύχια τους και τα ραντεβού για μανικιούρ δίνουν και παίρνουν στα κομμωτήρια και σε καταστήματα καλλυντικών κλπ. Ωστόσο, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι η πολύ συχνή “περιποίηση” των νυχιών μπορεί αν φέρει αντίθετα αποτελέσματα από τα επιθυμητά και αυτό επειδή το διαρκές λιμάρισμα και βάψιμο προκαλεί αφυδάτωση στα νύχια, τα οποία λεπταίνουν και γίνονται πιο εύθραυστα.

Το μανικιούρ τζελ ιδίως μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες ζημιών στα νύχια, διότι η διαδικασία απομάκρυνσης απαιτεί πολύωρο εμποτισμού σε ακετόνη (το γνωστό σε όλους ασετόν), που αφυδατώνει ακόμα περισσότερο τα νύχια. Επίσης, το ξεφλούδισμα, όταν έχετε εφαρμόσει τζελ νυχιών, μπορεί να αφαιρέσει το ανώτερο στρώμα του νυχιού σας μαζί με το τζελ. Αυτό μπορεί να αποδυναμώσει το νύχι και να το καταστήσει πιο επιρρεπές σε λοιμώξεις.

Τέλος, πιθανώς έχετε ακούσει για τους κινδύνους του δέρματος από τη διαδικασίας ξήρανσης, η οποία εκθέτει τα χέρια σας σε καρκινογόνες ακτίνες UV.

Όλα αυτά δεν σημαίνουν ότι θα πρέπει να εγκαταλείψετε το μανικιούρ τζελ εντελώς. Αλλά για να γίνει μια πιο υγιής διαδικασία, πρώτα αφήστε τα νύχια σας να ηρεμήσουν με ένα διάλειμμα λίγων εβδομάδων μεταξύ των μανικιούρ και μην ξεχνάτε να βάζετε αντηλιακό και στα νύχια σας.

Πηγή: iatropedia.gr