Ένα από τα πιο σπάνια, αλλά και πιο νόστιμα, γλυκά του κουταλιού.
Μερίδες: για 2 μέτρια βαζάκια
Χρόνος προετοιμασίας: 30′
Χρόνος μαγειρέματος: 60′
Έτοιμο σε: 1:30′
Χρόνος αναμονής: 20 ώρες
Υλικά
1 κιλό φλούδα καρπουζιού
1 κιλό ζάχαρη
½ κιλό μέλι
2 φλιτζάνια νερό
2 φυλλαράκια αρμπαρόριζας
χυμό 3 λεμονιών
Διαδικασία
Καθαρίζετε τη φλούδα ώστε να μείνει το άσπρο μέρος. Αφαιρείτε την κόκκινη ψίχα και την κόβετε σε ρόμβους ή τετράγωνα κομμάτια. Σκεπάζετε τα κομμάτια με νερό και ρίχνετε το χυμό 2-3 λεμονιών. Τα αφήνετε να μείνουν 1½ με 2 ώρες.