Επικαιρότητα:

Λιγκουίνι με γαρίδες και ούζο

17 Αυγ. 2017 - 04:57 | Συνταγές
Λιγκουίνι με γαρίδες και ούζο

Ένα πιάτο με ζυμαρικά που μοσχοβολά καλοκαίρι!

Μερίδες: 4-5

Χρόνος προετοιμασίας: 30′

Χρόνος μαγειρέματος: 30′

Έτοιμο σε: 60′

Υλικά

1 πακέτο λιγκουίνι

20 γαρίδες μέτριες

1½ φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

2 κρεμμύδια, το ένα ψιλοκομμένο και το δεύτερο κομμένο στα 4

1 καρότο, σε μεγάλα κομμάτια

1 μαραθόριζα (φινόκιο) σε φετούλες + τα φυλλαράκια της για το σερβίρισμα

1 φλιτζανάκι του καφέ ούζο

1 κουτ. γλυκού βασιλικό ξερό

1 κουτ. γλυκού ζάχαρη

1 χούφτα φυλλαράκια βασιλικού φρέσκου

1 κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ

2 ντομάτες ξυσμένες στον τρίφτη

αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Καθαρίζετε τις γαρίδες από το κεφάλι και το κέλυφός τους κι αφήνετε μόνο τις ουρές. Χαράζετε την πλάτη τους με μαχαιράκι και αφαιρείτε το εντεράκι τους.

Ζεσταίνετε σε μια κατσαρόλα λίγο από το ελαιόλαδο και σοτάρετε για 2-3 λεπτά τα κεφάλια και τα κελύφη από τις γαρίδες. Προσθέτετε το κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα, το καρότο και σοτάρετε για 1 λεπτό επιπλέον ανακατεύοντας. Ρίχνετε 1½ λίτρο νερό και αφήνετε να βράσουν για 30 λεπτά.

Το ζωμό τον στραγγίζετε αργότερα και με αυτόν θα βράσετε al dente τα λιγκουίνι ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας τους, προσθέτοντας στην κατσαρόλα επιπλέον καυτό νερό και αλάτι.

Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη σάλτσα: ζεσταίνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε κατσαρόλα πλατιά και ρηχή και σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο για 1 λεπτό. Προσθέτετε το φινόκιο και σοτάρετε για 2 λεπτά επιπλέον.

Σβήνετε με το ούζο και, αφού εξατμιστεί το οινόπνευμα, ρίχνετε τα ντοματάκια και τις ξυσμένες ντομάτες. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε τον ξερό βασιλικό και τη ζάχαρη.

Στραγγίζετε τα λιγκουίνι και τα ρίχνετε στη σάλτσα με τις γαρίδες. Ανακατεύετε καλά προσθέτοντας και τα φυλλαράκια του μάραθου και μοιράζετε τη γαριδομακαρονάδα σε πιάτα.