Επικαιρότητα:

Τα τέσσερα συμπτώματα που μπορεί να δείχνουν στρες και δεν το ξέρετε

09 Νοε 2017 - 15:58 | Υγεία
Τα τέσσερα συμπτώματα που μπορεί να δείχνουν στρες και δεν το ξέρετε

Το στρες είναι μια κατάσταση που προκαλεί πολλές φορές έντονα σημάδια στο σώμα και την ψυχολογία μας.

Οι ανεβασμένοι παλμοί της καρδιάς και η γρήγορη αναπνοή είναι μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά συμπτώματα που προκαλεί το στρες. Ωστόσο, πολλές φορές το σώμα αντιδρά σε αυτή την κατάσταση με έναν τρόπο που δεν είναι και τόσο σαφής. 

Δείτε παρακάτω μερικά παραδείγματα απο παράδοξα συμπτώματα που προκαλεί το στρες...

1. Πόνοι σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος

Οι πιο συνηθισμένοι πόνοι που εκδηλώνονται λόγω στρες είναι ο πόνος στη μέση, οι μυϊκοί πόνοι αλλά και πόνοι στην περιοχή της κοιλιάς. Πρόκειται για τους λεγόμενους ψυχοσωματικούς πόνους οι οποίοι εμφανίζονται και χωρίς να έχει προηγηθεί έντονη σωματική δραστηριότητα.

2. Αυξημένη όρεξη για φαγητό

Το στρες εντείνει την επιθυμία για φαγητό και κυρίως για πρόχειρα γεύματα και γλυκά. Επιπλέον, πολλές φορές - τις περισσότερες- είναι δύσκολο να διαχωρίσουμε την πραγματική πείνα από τη λιγούρα λόγω στρες.

3. Συναισθηματικές μεταπτώσεις

Το έντονο στρες προκαλεί εναλλαγές μεταξύ θυμού, απογοήτευσης, φόβου, λύπης και κάθε είδους συναισθημάτων. Όταν βρισκόμαστε σε κατάσταση στρες δεν μπορούμε να διαχειριστούμε τα συναισθήματά μας και ότι μας εμποδίζουν να σκεφτούμε καθαρά ή να συγκεντρωθούμε.

4. Ζαλάδα ή τάση για λιποθυμία

Είναι πολύ πιθανό το στρες να προκαλέσει ζαλάδα ή τάση για λιποθυμία. Το συγκεκριμένο σύμπτωμα αναγνωρίζεται ως ψυχοσωματικό στην περίπτωση βέβαια που έχουν αποκλειστεί πιθανές βιολογικές αιτίες που μπορεί να το προκάλεσαν, όπως για παράδειγμα, υπόταση, απότομη πτώση σακχάρου.