Επικαιρότητα:

Τηγανιτές μπουκίτσες κοτόπουλου

22 Νοε 2017 - 06:46 | Συνταγές
Τηγανιτές μπουκίτσες κοτόπουλου

 Τραγανές, ζουμερές και πεντανόστιμες μπουκιές κοτόπουλου

Συστατικά

1/2 φλ. αλεύρι γοχ

1 κ. γλυκού σκόνη σκόρδου

αλάτι, πιπέρι

2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο

1 φλ. τρίμμα ψωμιού

1 μεγάλο αυγό

1 φλ. ηλιέλαιο

 Τρόπος μαγειρέματος

Βάλε το αλεύρι σε ένα σακουλάκι μαγειρικής και πρόσθεσε τη σκόνη σκόρδου, ένα κουταλάκι αλάτι και ¼ μικρού κουταλιού πιπέρι.

Κόψε το κοτόπουλο σε μπουκιές και πρόσθεσέ το στο σακουλάκι με τα υπόλοιπα υλικά.

Κλείσε το πλαστικό σακουλάκι και κούνησέ το έντονα, ώστε να αναμειχθούν καλά όλα τα υλικά.

Βάλε το τρίμμα ψωμιού σε ένα βαθύ πιάτο και ανακάτεψέ το καλά με αλάτι και πιπέρι.

Σε ένα άλλο πιάτο χτύπησε το αυγό με μία κουταλιά νερό.

Βγάλε το κοτόπουλο από το σακουλάκια και τίναξέ το από το έξτρα αλεύρι που έχει μείνει επάνω του.

Πέρασε κάθε μπουκιά κοτόπουλου από το αυγό και μετά από το τρίμμα ψωμιού και τοποθέτησέ τες σε ένα πιάτο.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, πρόσθεσε τις μπουκιές σε δόσεις και τηγάνισέ τες για τέσσερα λεπτά την κάθε πλευρά.

Άφησε τις μπουκιές κοτόπουλο σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν και σέρβιρε με έξτρα αλατοπίπερο.