Επικαιρότητα:

Πώς να κάνετε τον καφέ σας σούπερ θρεπτικό

29 Ιαν. 2018 - 08:40 | Διατροφή
Πώς να κάνετε τον καφέ σας σούπερ θρεπτικό

Το ξέρεις ότι οι αναζητήσεις για υγιεινό καφέ έχουν αυξηθεί κατά 218% μέσα στην περσινή χρονιά στο Pinterest. H εταιρεία μάλιστα έχει προσθέσει τον υγιεινό καφέ στη λίστα με τις τάσεις, που αναμένονται να κυριαρχήσουν το 2018. Τι μπορείς να προσθέσεις λοιπόν στον καφέ σου για να τον κάνεις σούπερ θρεπτικό και να εκτοξεύσεις στα ύψη τον μεταβολισμό σου με το που ξυπνήσεις το πρωί;

Κανέλα

Το αρωματικό αυτό καρύκευμα είναι ιδιαίτερα ευεργετικό κυρίως για τις γυναίκες, καθώς όχι μόνο μπορεί να μειώσει τους πόνους της περιόδου, αλλά μπορεί να βοηθήσει και στην απώλεια βάρους, και στην καύση λίπους, κυρίως στην περιοχή της κοιλιάς. Πιο συγκεκριμένα, μειώνει το αίσθημα της πείνας, ενώ παράλληλα αυξάνει την ευαισθησία ινσουλίνης, με αποτέλεσμα να ελέγχει τη γλυκόζη του αίματος παράγοντας ταυτόχρονα λιγότερη ινσουλίνη η οποία έχει την τάση να συσσωρεύει λίπος στον οργανισμό. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά… το αγαπημένο καρύκευμα της Ανατολής χαρίζει και μια μοναδική γλυκύτητα στο πρωινό σου ρόφημα!

Κουρκουμάς

Λόγω των αντι-φλεγμονωδών ιδιοτήτων του, το μπαχαρικό αυτό έχει χρησιμοποιηθεί από την παραδοσιακή κινεζική και ινδική ιατρική για τη θεραπεία λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος, του ήπατος, των αρθρώσεων, του εντέρου, του δέρματος και της δυσφορίας από την έμμηνο ρήση. Επίσης, σύμφωνα με έρευνες, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την θεραπεία του πονόδοντου, των αρθριτικών, αλλά και για την καταπολέμηση της κατάθλιψης. Μόλις 1/3 του κουτ. του γλυκού στον καφέ σου είναι αρκετό για να απολαύσεις τις ευεργετικές του ιδιότητες χωρίς να αλλοιώσεις τη γεύση του αγαπημένου σου καφέ.

Κολλαγόνο

Πρόσθεσε λίγο κολαγόνο σε σκόνη στο καφεδάκι σου για απαλή, λαμπερή επιδερμίδα και ροδοκόκκινα μαγουλάκια όλη τη μέρα!

Μοσχοκάρυδο

Είναι ιδανικό για εσένα που πάσχεις από πεπτικά προβλήματα, αλλά και για όσους θέλουν να χαρίσουν μια ιδιαίτερη γεύση στον καφέ τους. Το μπαχαρικό αυτό είναι γνωστό ότι βοηθά να διατηρηθεί ο εγκέφαλος υγιής, ενώ συνδράμει και στην επιτάχυνση της πέψης, ανακουφίζοντας παράλληλα από το ενοχλητικό φούσκωμα. Επίπεδη κοιλιά και οξυδέρκεια από το πρωί, δηλαδή!

Τζίντζερ

Είναι άκρως αποτελεσματικό στην τόνωση του οργανισμού, στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού, στη μείωση της χοληστερίνης και τη ρύθμιση του σακχάρου. Επιπλέον, απαλύνει τα συμπτώματα του πονοκεφάλου και του στομαχόπονου, έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και αντιμικροβιακή δράση. Θα δώσει μια ελαφρώς πικάντικη γεύση στον καφέ σου και είναι σίγουρο ότι θα σε ξυπνήσει για τα καλά!

Κακάο

Το κακάο διεγείρει τις ενδορφίνες, βελτιώνοντας τη διάθεσή σου με τον πιο φυσικό τρόπο. Υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να ξεκινάς τη μέρα σου με ένα πλατύ χαμόγελο στα χείλη; Είναι επίσης πλούσιο σε θεοβρωμίνη, η οποία αποτελεί φυσικό διεγερτικό και διασφαλίσει ότι διατηρείται η ενέργειά σου σε υψηλά επίπεδα. Άσε που κάνει τον καφέ σου πεντανόστιμο….Τι άλλο να ζητήσεις δηλαδή;

Πηγή: olivemagazine.gr