Επικαιρότητα:

Η γη της ελιάς - spoiler: Ο Στάθης συλλαμβάνεται – η Αρετή πανηγυρίζει

09 Ιουν. 2023 - 11:09 | Media
Η γη της ελιάς - spoiler: Ο Στάθης συλλαμβάνεται – η Αρετή πανηγυρίζει

 Για την Αρετή, ο καυγάς τους Στάθη με την Ιουλία και η στράτευση του Φίλιππου είναι η χρυσή ευκαιρία που αναζητούσε για να πάρει τη ρεβάνς από τον πρώην σύζυγό της στη «Γη της ελιάς». Με το πρόσχημα της συμφιλίωσης για χάρη της Βασιλικής, που επιθυμεί να τους βλέπει μονιασμένους, η τέως κυρία Καπερνάρου έχει αποφασίσει να μπλέξει ξανά τον Στάθη στα δίχτυα της.

Όμως αυτή τη φορά το σχέδιό της είναι καλύτερα μελετημένο και πιο επικίνδυνο. Αφού κάνει την εμφάνισή της απροειδοποίητα στο κατώφλι του σπιτιού που κατοικεί προσωρινά ο Στάθης, κρατώντας στα χέρια της μια λαχταριστή πίτα, η Αρετή τον πείθει να την προσκαλέσει στα ενδότερα για να πουν δυο κουβέντες σαν πολιτισμένοι άνθρωποι.

Η Αρετή ωστόσο θα εκμεταλλευτεί την περίσταση για να ρίξει ένα υπνωτικό χάπι στο κρασί του Στάθη, ο οποίος θα νιώσει τις δυνάμεις του να τον εγκαταλείπουν και θα σωριαστεί στο κρεβάτι του. Τότε η Αρετή θα ξαπλώσει δίπλα του και θα απαθανατίσει τις στιγμές με το κινητό της.
Η επόμενη ημέρα του Στάθη στη «Γη της ελιάς»

Ο Στάθης δεν μπορεί να πιστέψει ότι υπέκυψε στα θέλγητρα της τέως συζύγου του και πέρασε μια βραδιά πάθους μαζί της, όπως εκείνη διαδίδει. Ο μοναδικός άνθρωπος με τον οποίο μπορεί να μοιραστεί τις σκέψεις του είναι ο Λυκούργος. Ο δικηγόρος και σύζυγος της Χάιδως στάθηκε στο πλευρό τους σε όλη τη διαδικασία του διαζυγίου και, παρά τις φωτογραφίες που επιδεικνύει η Αρετή σε όποιον είναι διατεθειμένος να την ακούσει, καταλαβαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά σε αυτή την ιστορία. Το ίδιο ισχύει και για την βασιλική, η οποία, μετά από την πρώτη έκπληξη, αρχίζει να αμφιβάλει για τις προθέσεις και τις πράξεις της μητέρας της.

Η Αρετή είναι ανυποχώρητη

Όπως θα δείτε και στο trailer που ακολουθεί, η Αρετή είναι αποφασισμένη να κερδίσει τον Στάθη με οποιοδήποτε μέσο. Έτσι, την επομένη της «μοιραίας» βραδιά εμφανίζεται εκ νέου στο κατώφλι του και του ζητάει να κοιμηθούν μαζί.

Ο Στάθης, φυσικά, αρνείται, και την διώχνει, με αποτέλεσμα να ανταλλάξουν βαριές κουβέντες.

Βλέποντας το σχέδιό της να καταρρέει, η Αρετή θα προχωρήσει σε ένα διάβημα που θα την φέρει αντιμέτωπη με την τοπική κοινή γνώμη. Προσερχόμενη στο αστυνομικό τμήμα θα καταθέσει μήνυση κατά του Στάθη για κακοποίηση και θα απαιτήσει την άμεση σύλληψή του.

Ο Κουράκος θα προσπαθήσει να αποφύγει τον σκόπελο. Θα καθυστερήσει όσο μπορεί τη διαδικασία ώστε να παρέλθει ο χρόνος του αυτόφωρου, όμως η Αρετή θα τον απειλήσει ότι θα τον αναφέρει στους ανώτερους του κι έτσι ο Στάθης θα βρεθεί γι’ άλλη μια φορά στα δικαστήρια.

Ευτυχώς, τη λύση θα δώσει ο Λυκούργος. Θα πληρώσει τα χρήματα για να βγει από τη φυλακή ο φίλος και κουμπάρος του, ο οποίος δεν μπορεί να πιστέψει πως είχε την αφέλεια να επιτρέψει στην Αρετή να πατήσει το πόδι της στο σπίτι του.

Δείτε το trailer του επεισοδίου της Παρασκευής 9 Ιουνίου: