Eurovision 2023: Απόψε η μάχη της Ελλάδας - Τα προγνωστικά δεν είναι αισιόδοξα

11 Μαίου 2023 - 16:33 | Media
Eurovision 2023: Απόψε η μάχη της Ελλάδας - Τα προγνωστικά δεν είναι αισιόδοξα

Σήμερα Πέμπτη (13/05) αναμένεται να λάβει χώρα ο δεύτερος ημιτελικός στον οποίο θα συμμετάσχουν Ελλάδα και Κύπρος για τη Eurovision.

Στην όγδοη θέση της γενικής κατάταξης εμφανίσεων του δεύτερου ημιτελικού της Eurovision,  θα παρουσιάσει το τραγούδι «What they say» ο Βίκτωρας Βερνίκος εκπροσωπώντας την Ελλάδα.

 Το τραγουδιστικό διαγωνιστικό μέρος θα «ανοίξει» με την εμφάνισή της η Δανία και τον κύκλο των 16 υποψηφιοτήτων για τον τελικό του 67ου διαγωνισμού  θα «κλείσει» η Αυστραλία.

Η Κύπρος η οποία εκπροσωπείται από τον Ανδρέα Λάμπρου και το «Break a broken heart» είναι έκτη στη σειρά εμφανίσεων.

Στην αποψινή γιουροβιζιονική φιέστα ο ηθοποιός Λιούκ Έβανς θα εκφωνήσει ένα κείμενο βασισμένο στην ιστορία του διαγωνισμού. Στο διάλειμμα επι σκηνής οι  Ουκρανοί καλλιτέχνες  Μαρίγια Γιαρεμτσουκ, Οτόι και Ζλάτα Ντζιούνκα  θα παρουσιάσουν το «Music Unites Generations» («Η μουσική ενώνει τις γενιές»), ένα μέντλεϊ επιτυχημένων ουκρανικών κομματιών. Θα παρουσιαστεί επίσης και η χορογραφημένη παράσταση «Be Who You Wanna Be» του Αυστραλού Τζέισον Γκίλκινσον, για την διαφορετικότητα την ανεκτικότητα και την αποδοχή,  με πρωταγωνιστές τρεις ντραγκ  καλλιτέχνες και το Ουκρανικό χορευτικό συγκρότημα Podilya.

Δικαίωμα ψήφου στον αποψινό ημιτελικό έχουν επίσης η Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο (από τις BIG5 χώρες) καθώς και η Ουκρανία,  ενώ οι ψήφοι όσων ψηφίσουν διαδικτυακά μέσω του Eurovision app θα συγκεντρωθούν και να προσμετρηθούν ως μια έξτρα χώρα με διακριτό τίτλο «Rest of the World».

 Στο μεταξύ τα προγνωστικά για την Ελλάδα δεν είναι αισιόδοξα. Με δεδομένο ότι και από τον δεύτερο ημιτελικό  θα προκριθούν στο τελικό του Σαββάτου  δέκα συμμετοχές,  η ελληνική εκπροσώπηση φιγουράρει, σύμφωνα  με τα πιο πρόσφατα στοιχεία στοιχηματικών του εξωτερικού, στην 13η θέση, από την 12η που βρισκόταν την Τρίτη. Αναλόγως τροποποιήθηκε το ποσοστό πιθανοτήτων να περάσει στον τελικό (37% από 49% που είχε προχθές).

 
Σιγουράκι παρουσιάζουν οι στοιχηματικές την Κύπρο καθότι οι πιθανότητες πρόκρισης διαφοροποιήθηκαν στο 90%, εξ ου και η  χαμηλή απόδοση στα στοιχήματα.

Η απευθείας μετάδοση από τον συναυλιακό χώρο του Liverpool Arena (γνωστό και ως  M&S Bank Arena) θα αρχίσει στις 22.00 με τις Μαρία Κοζάκου και Τζένη Μελιτά στην περιγραφή, τα σχόλια, τα τίπς, τα παραλειπόμενα.

 Η σειρά εμφάνισης των χωρών στον Β’ ημιτελικό έχει ως εξής: Δανία, Αρμενία, Ρουμανία, Εσθονία, Βέλγιο, Κύπρος, Ισλανδία, Ελλάδα, Πολωνία, Σλοβενία, Γεωργία, Σαν Μαρίνο, Αυστρία, Αλβανία, Λιθουανία, Αυστραλία.