Επικαιρότητα:

Ζώδια: Τι λένε τα άστρα για σήμερα, 1η Μάϊου

01 Μαίου 2024 - 12:58 | Ζώδια
Ζώδια: Τι λένε τα άστρα για σήμερα, 1η Μάϊου

Ζώδια: Αγαπημένοι μας καλό μήνα. Πώς θα κυλίσει άραγε και ποιες θα είναι οι κακοτοπιές και τα «δώρα» της σημερινής ημέρας ώστε να κυλίσει για κάθε ζώδια δημιουργικά και αποτελεσματικά;

Καλό μήνα και καλή Ανάσταση φίλες-οι μου! Ο Μάιος μπαίνει φουριόζος με έντονη πλανητική παρουσία στο γήινο ζώδιο του Ταύρου. Άλλωστε πέρα από τον κοινωνικό συμβολισμό που έχει η Πρωτομαγιά παγκοσμίως που τιμά τους αγώνες και τις μάχες που έδωσαν κάποιοι άνθρωποι στο παρελθόν για τη διεκδίκηση του 8ώρου και καλύτερων εργασιακών συνθηκών, η μέρα αυτή γιορτάζει τη φύση, τη γη. Σήμερα η Αφροδίτη στο ταξίδι της στον Ταύρο συναντά σε όψη τετραγώνου τον Πλούτωνα στον Υδροχόο και τα «παιχνίδια εξουσίας» στις σχέσεις μας προσωπικές και επαγγελματικές μπορεί να αποκτήσουν άλλη διάσταση, αν δεν αποστασιοποιηθούμε και δεν ζυγίσουμε τις συνέπειες σε όλα τα επίπεδα. Χωρίς να κάνετε παραχωρήσεις που δεν θέλετε, αλλά και χωρίς να κόψετε γέφυρες, χρησιμοποιήστε διπλωματία και απομακρυνθείτε από τις εστίες έντασης, σύμφωνα με την Άση Μπήλιου.

Ζώδια: Αφροδίτη σε τετράγωνο με τον Πλούτωνα – Αρνητικές σκέψεις, αμφιβολίες
Η Αφροδίτη σχηματίζει τετράγωνο με τον Πλούτωνα, είναι μία δύσκολη όψη που θα φέρει ένα είδος συναισθηματικής αναστάτωσης, ενδεχομένως στα αισθήματα να είναι μπερδεμένα και οι επιθυμίες να μην είναι ξεκάθαρες. Στον αισθηματικό τομέα προσοχή στην καχυποψία, στην κτητικότητα και στις χειριστικές συμπεριφορές, δεν θα πρέπει να δοθεί έκταση στην αμφιβολία.

Τα ζευγάρια καλό θα είναι να αποφύγουν τις εντάσεις και τις σκηνές ζηλοτυπίας, η χρονική στιγμή δεν είναι ευνοϊκή για ξεκαθαρίσματα. Οι συνθήκες δεν θα είναι κατάλληλες για επανασυνδέσεις, προσοχή στην πίεση συναισθηματική και πρακτική. Σε θέματα οικονομικής φύσης καλό θα είναι για την ώρα να αποφευχθούν τα ρίσκα που έχουν να κάνουν με μεγάλα χρηματικά ποσά. Οι ενέργειες θα πρέπει να είναι μεθοδικές, αν υπάρξουν εμπόδια θα πρέπει να δοθεί χρόνος στα γεγονότα.

Με τη Σελήνη σε τετράγωνο με τον Ήλιο δύσκολο θα είναι να τακτοποιηθούν υποθέσεις που δημιουργούν άγχος. Σε θέματα επαγγελματικής και οικονομικής φύσης ενδεχομένως να υπάρξουν εμπόδια, η χρονική στιγμή δεν ενδείκνυται για τακτοποιήσεις. Έμφαση θα πρέπει να δοθεί στις σχέσεις προσωπικές και επαγγελματικές, ενδεχομένως να υπάρξουν δυσκολίες στην ισορροπία των επαφών.

Το εξάγωνο της Σελήνης με τον Ερμή είναι μία θετική όψη, τα συναισθήματα και οι σκέψεις θα μπουν σε τάξη, ομαλοποιούνται οι συμπεριφορές, οι αντιδράσεις θα είναι θετικές. Ευκολία θα υπάρξει στην εκδήλωση των συναισθημάτων, οι διαθέσεις θα γίνουν πιο συγκαταβατικές, θα υπάρξει δυνατότητα για συνεννόηση, σύμφωνα με το e-zwdia.gr.

Aναλυτικές προβλέψεις για όλα τα ζώδια
Ας δούμε αναλυτικά τι προβλέπεται για κάθε ζώδιο, σήμερα. Να θυμίσουμε πως πρόκειται για γενικές προβλέψεις καθώς ο κάθε ένας από εμάς είναι ένας διαφορετικός άνθρωπος με διαφορετικό ωροσκόπο και διαφορετική ψυχοσύνθεση. Τι προβλέπει το ζώδιο και ο ωροσκόπος σου για σήμερα σύμφωνα με την Άση Μπήλιου.

Κριός

Αρκετή σύγχυση μπορεί να σας δημιουργεί η σημερινή μέρα αγαπητοί μου Κριοί, καθώς κάτι σας κρατά πίσω από μια ενδεχόμενη σχέση ή συνεργασία. Μπορεί να υπάρχει κάποιο πρόσωπο το οποίο ίσως έχει δείξει το ενδιαφέρον του προσωπικά ή επαγγελματικά, αλλά είστε κάπως πιο καχύποπτοι απέναντι του, χωρίς να ξέρετε αν πρέπει να το εμπιστευθείτε. Βέβαια σε αυτή την περίπτωση το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να προσπαθήσετε να μάθετε περισσότερο γι’ αυτό το πρόσωπο είτε από δικούς του ανθρώπους είτε ακόμη κάνοντας και τις κατάλληλες ερωτήσεις κι από το ίδιο. Από την άλλη μπορεί να υπάρχει ένα οικονομικό θέμα το οποίο μπορεί να σας ταλαιπωρεί ψυχολογικά. Ή τα οικονομικά μπορεί να μπαίνουν εμπόδιο σε μια συνεργασία με ένα άτομο ακόμη και του φιλικού σας περιβάλλοντος.

Ταύρος

Σήμερα ο κυβερνήτης πλανήτης του ζωδίου σας, η Αφροδίτη, έρχεται σε κόντρα με τον Πλούτωνα στον Υδροχόο και όπως καταλαβαίνετε είστε υποψήφιοι για πολλά παιχνίδια εξουσίας είτε στον χώρο της δουλειάς είτε στον χώρο του σπιτιού, ειδικά αν είστε γεννημένοι-ες τις πρώτες ημέρες του ζωδίου σας. Φυσικά αυτά τα παιχνίδια γίνονται πολλές φορές και υπόγεια και χειριστικά, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να τρομάξετε ή να υποχωρήσετε και να δώσετε τη χαρά της χειραγώγησης σε κάποιους. Αντιθέτως ορθώστε το ανάστημα σας αλλά με τρόπο, ηρεμία και χωρίς να μπλέκετε στα δράματα των άλλων. Διατηρήστε τα όρια σας με κάθε τρόπο. Αυτό θα μπορούσε να συμβαίνει ακόμη και στο ίδιο σας το σπίτι με ανθρώπους που απευθύνονται στο συναίσθημα σας προκειμένου να επωφεληθούν. Όσο κι αν «βράζετε» από θυμό βρείτε άλλη διέξοδο για να τον εκφράσετε. Η Σελήνη στον Υδροχόο θα στρέψει την προσοχή σας στα θέματα των επαγγελματικών και θα προσπαθήσετε να ολοκληρώσετε με εκκρεμότητες προκειμένου να είστε πιο άνετοι τις επόμενες ημέρες.

Δίδυμοι

Η Αφροδίτη από τον Ταύρο έρχεται σε κόντρα με τον Πλούτωνα δημιουργώντας ένα κλίμα αναστάτωσης και δυσκολιών στην καθημερινότητα σας και κυρίως στους τομείς της δουλειάς, στις σχέσεις με τους συνεργάτες σας, αλλά και στα θέματα υγείας και φυσικής κατάστασης. Πότε ήταν η τελευταία φορά που κάνατε κάτι θετικό για τον εαυτό σας; Ασχολείστε με όσα πρέπει για να είστε υγιείς ή σας έχουν απορροφήσει τόσο οι έγνοιες που σταματήσατε να συμπεριφέρεστε καλά ακόμη κι απέναντι σε σας τους ίδιους; Μήπως μπροστά στις φιλοδοξίες και την ανάγκη σας για αναγνώριση θυσιάζετε κάθε μέρα λίγη από την πνευματική ή ψυχική σας ισορροπία. Όλα αυτά είναι καλό να τα σκεφτείτε σήμερα και αύριο κι ενδεχομένως να προσπαθήσετε κάπως να αλλάξετε κάποιες συμπεριφορές. Κατά τα άλλα, η Σελήνη στον Υδροχόο παραπέμπει σε ταξίδια ή μπορεί απλώς να σας πιάνουν τάσεις φυγής.

Καρκίνος

Η Σελήνη στο ζώδιο του Υδροχόου θα παραμείνει σε όλη τη διάρκεια της μέρας δημιουργώντας μια σχετικά ράθυμη διάθεση, αλλά η κόντρα ανάμεσα στην Αφροδίτη και τον Πλούτωνα μπορεί να σας βάλει σε μια διαδικασία ξεκαθαρισμάτων σε μια ερωτική ή φιλική σχέση, ειδικά αν είστε γεννημένοι τις πρώτες ημέρες του ζωδίου σας. Μπορεί να είναι μια κατάσταση που έχει ξεκινήσει καιρό και που νιώθετε ότι πλέον σας κάνει να ασφυκτιείτε. Ίσως λοιπόν πρέπει αντί να αγωνιάτε γι’ αυτή τη σχέση ή να νιώθετε θυμό, να μιλήσετε με το άλλο άτομο και να καταλάβετε τι συμβαίνει ακριβώς. Μπορεί χωρίς να το καταλαβαίνετε να έχετε κάνει κι εσείς κάποια λάθη και χρειάζεται να τα παραδεχτείτε, για να υπάρχει μια πιο υγιής συνέχεια. Αν από την άλλη το πρόβλημα είναι άλυτο, τότε ίσως πρέπει να προχωρήσετε παρακάτω αλλά χωρίς «εκκρεμότητες». Η όψη Αφροδίτης-Πλούτωνα μπορεί να αφορά και τη σχέση με ένα σας παιδί αν είστε γονείς.

Λέων

Η Σελήνη απέναντι σας στον Υδροχόο δημιουργεί μια πιο κοινωνική διάθεση τη Μεγάλη Τετάρτη. Και τα πράγματα θα μπορούσε να είναι πολύ ευχάριστα αν δεν υπήρχε στη γωνία ένας Πλούτωνας που σας δημιουργεί μεγαλύτερη ένταση, άγχος ή μπορεί να βγάζει στην επιφάνεια θυμό, κυρίως αν είστε γεννημένοι τις πρώτες ημέρες του ζωδίου σας. Ενδεχομένως όλο αυτό να αφορά τον σύντροφο σας μπορεί όμως κι ένα στενό συγγενή, ενδεχομένως μια γυναίκα π.χ. τη μητέρα σας. Μπορεί η αφορμή να είναι κάτι μικρό, μια λέξη, ένα σχόλιο, μια περίεργη ματιά, κάτι το οποίο μπορεί να σας παρασύρει σε ένα ξέσπασμα που το πιθανότερο είναι ότι έχει τις ρίζες του σε κάτι πιο βαθύ και ουσιαστικό. Αντί να το κρύψετε κάτω από το χαλάκι όμως προσπαθήστε να το επιλύσετε επιτόπου. Για κάποιους από σας δρομολογούνται εξελίξεις στα επαγγελματικά ή μπορεί να βιώσετε μεγαλύτερη πίεση με κάποιον προϊστάμενο ή ένα άτομο που έχει λόγο για τη δουλειά σας αν είστε γεννημένοι τις πρώτες ημέρες του ζωδίου.

Παρθένος

Η Σελήνη βρίσκεται στον Υδροχόο δημιουργώντας περισσότερο άγχος για θέματα της δουλειάς, αλλά και μεγαλύτερη πίεση προκειμένου να ολοκληρώσετε τις υποχρεώσεις σας και να έχετε πιο άνετες τις επόμενες ημέρες. Σήμερα όμως συναντά σε όψη τετραγώνου και η Αφροδίτη τον Πλούτωνα. Αν είστε γεννημένοι τις πρώτες ημέρες του ζωδίου σας, χρειάζεται να προσέξετε ιδιαιτέρως σε αυτά που θα πείτε, την κριτική που θα ασκήσετε σε άλλους, την «κοινωνική κριτική» στην οποία θα συμμετέχετε ενδεχομένως και μυστικά. Εννοείται ότι είναι από τις μέρες που δεν πρέπει να αποκαλύψετε μυστικά δικά σας ή άλλων, ενώ μπορεί να υπάρξει μια ρωγμή στην εμπιστοσύνη που μπορείτε να έχετε σε κάποιο σημαντικό πρόσωπο στη ζωή σας. Ακόμη αποφύγετε να εμπλακείτε σε μάχες άλλων.

Ζυγός

Η σημερινή μέρα μπορεί να σας ζορίσει λίγο περισσότερο σε οικονομικά θέματα ή σε σχέση με τα θέματα του πολύτιμου χρόνου σας. Μπορεί να σας ζητηθεί να κάνετε ας πούμε κάτι που δεν είχατε υπολογίσει στη δουλειά ή ως χάρη σε κάποιον κι όλο αυτό, μολονότι μπορεί να το δεχτείτε αρχικά, στην πορεία να το μετανιώσετε γιατί καταπιέζεστε. Από την άλλη, αιτία καταπίεσης μπορεί να είναι ένα οικονομικό ζήτημα, ένας λογαριασμός που σας πιέζει ξαφνικά ή ακόμη μπορεί να είναι και μια ερωτική σχέση. Μπορεί να βιώνετε μια περίεργη κατάσταση στα ερωτικά σας, να παίζει μια εμμονή με ένα πρόσωπο του παρελθόντος που ίσως δεν το έχετε ξεπεράσει εντελώς. Σε κάθε περίπτωση καλό είναι να προσπαθήσετε να ασχοληθείτε με άλλα πράγματα για να μη χαλάσετε πολύ χρόνο σε κάτι που είναι παρελθόν και δεν αλλάζει πλέον.

Σκορπιός

Η Σελήνη στον Υδροχόο δημιουργεί περισσότερο άγχος ή ένταση, όχι απαραίτητα γιατί θα υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος αλλά μπορεί να βγαίνουν στην επιφάνεια απωθημένα ή απογοήτευση και θυμός που έχετε συσσωρεύσει εδώ και καιρό. Βλέπετε σήμερα ολοκληρώνεται και το τετράγωνο της Αφροδίτης με τον Πλούτωνα. Όλο αυτό μπορεί να απευθύνεται στην οικογένεια σας ή μπορεί η αιτία να είναι ένα ακίνητο ακόμη και το σπίτι σας που να δημιουργεί προβλήματα. Σε κάθε περίπτωση, αν κάτι δεν σας αρέσει δε σημαίνει ότι πρέπει να καταπιεστείτε και να μην εκφράσετε το συναίσθημα σας. Δεν σας νοιάζει βέβαια να «σπάτε» αυγά ή να έρχεστε αντιμέτωποι με ανθρώπους που αγαπάτε, αλλά ίσως με λίγη διπλωματία και ευελιξία βγάλετε από μέσα σας αυτό που νιώθετε και δε χαλάσετε και τη διάθεση αλλά και τις σχέσεις σας.

Τοξότης

Η Σελήνη τις πρωινές ώρες σας βρίσκει ίσως πιο αγχωμένους σε θέματα επικοινωνίας ή στη δουλειά. Η Αφροδίτη στην κόντρα της με τον Πλούτωνα φορτίζει ακόμη περισσότερο το κλίμα ανάμεσα σε σας και ένα συνεργάτη ή ένα φίλο ή ακόμη και ένα συγγενικό σας πρόσωπο. Το να κάνετε ότι δεν το βλέπετε είναι σαν να παρατείνετε ακόμη περισσότερο τη δυσκολία ανάμεσα σας. Από την άλλη, το να παραπονιέστε σε τρίτα άτομα ή να συμμετέχετε σε κουτσομπολιά τρίτων δε θα βοηθήσει πουθενά. Αν από την άλλη χωρίς επιθετική διάθεση αλλά με διάθεση να ειπωθούν αλήθειες πλησιάσετε το άτομο με το οποίο μπορεί να έχετε πρόβλημα, ίσως να ρίξετε φως σε μια κατάσταση και η σχέση σας να βελτιωθεί. Τουλάχιστον έτσι θα ξέρετε πού βρίσκεστε. Ακόμη ασχοληθείτε λίγο περισσότερο με θέματα της υγείας σας και βρείτε χρόνο για ξεκούραση αν είστε γεννημένοι τις πρώτες ημέρες.

Αιγόκερως

Η Σελήνη στο ζώδιο του Υδροχόου στρέφει την προσοχή σας σε θέματα της δουλειάς και τα οικονομικά σας. Όμως στην πορεία σχηματίζεται το τετράγωνο Αφροδίτης-Πλούτωνα που σας προσγειώνει στα πρακτικά ζητήματα που πρέπει να σκεφτείτε προκειμένου να υλοποιήσετε τα σχέδια και τα όνειρα σας. Κυρίως το κομμάτι που αναφέρεται στα οικονομικά σας. Μπορεί να έχετε μεγαλεπήβολα σχέδια, αλλά αυτή τη στιγμή να λείπουν οι κατάλληλοι πόροι προκειμένου να τα κάνετε πραγματικότητα. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν αλλάζει στην πορεία. Τώρα όμως μην ανοίγεστε περισσότερο από όσο φτάνει το πόδι σας και σαφώς μη στηρίζεστε σε βοήθειες άλλων. Σήμερα προσοχή και στις σχέσεις σας με τους συνεργάτες ή φίλους κι αν είστε γεννημένοι τις πρώτες ημέρες και με τον σύντροφό σας.

Υδροχόος

Η Σελήνη θα βρίσκεται στο ζώδιο σας σε όλη τη διάρκεια της ημέρας αυξάνοντας την ευαισθησία σας. Παράλληλα όμως το τετράγωνο της Αφροδίτης με τον Πλούτωνα που ολοκληρώνεται σήμερα δημιουργεί μια ατμόσφαιρα κάπως εκρηκτική, κυρίως όταν νιώθετε ότι κάποιος προσπαθεί να σας επιβάλλει τον δικό του τρόπο στη δική σας δουλειά. Αν το δείτε με την απαραίτητη ψυχραιμία και δεν το θεωρήσετε επίθεση ή κακή κριτική, τότε μπορεί όντως να επωφεληθείτε από κάτι που θα ακούσετε. Όμως αν σας κάνουν κάποια παρατήρηση ή νιώσετε ότι πάει να γίνει ένα παιχνίδι ελέγχου εις βάρος σας, τότε τα πράγματα μπορεί να είναι πολύ δύσκολα και να κορυφωθεί περαιτέρω η κατάσταση. Προσπαθήστε να είστε ευέλικτοι και ανοιχτόμυαλοι. Το ίδιο ισχύει και με τις οικογενειακές σας σχέσεις.

Ιχθύες

Με τάσεις φυγής έρχεται η σημερινή μέρα αγαπητοί μου Ιχθύες και κάποιοι από σας μπορεί να τις ικανοποιείτε φεύγοντας ένα ταξιδάκι προκειμένου να περάσετε κάπου μακριά το Πάσχα. Από την άλλη μπορεί να βιώνετε μια πιο βαριά ατμόσφαιρα στον χώρο της δουλειάς σας ή να υπάρχει κάτι άλλο που επιβαρύνει την ψυχολογία σας και να σας καταπιέζει αυτή τη στιγμή και δεν μπορείτε να το επιλύσετε. Βέβαια τις περισσότερες φορές οι τάσεις φυγής δείχνουν ότι κάτι άλλο υπάρχει μέσα μας που χρειάζεται να το δούμε πιο προσεκτικά και σε βάθος. Άλλωστε φεύγοντας από κάπου δε σημαίνει ότι δεν συνεχίζετε να κουβαλάτε το πρόβλημα μαζί σας. Σήμερα φανείτε προσεκτικοί και στον τρόπο που επικοινωνείτε με τους άλλους, γιατί χωρίς να το καταλαβαίνετε μπορεί να κάνετε κάποια παρατήρηση σε κάποιον και να το πάρει πολύ προσωπικά δημιουργώντας ένα επεισόδιο που δεν θα επιθυμούσατε να αντιμετωπίσετε.