Επικαιρότητα:

Θες να βελτιώσεις τον εαυτό σου; Εδώ είναι 9 συγκεκριμένες κινήσεις που μπορείς να κάνεις

08 Σεπ. 2021 - 09:59 | Ψυχολογία

Θες να βελτιώσεις τον εαυτό σου; Εδώ είναι 9 συγκεκριμένες κινήσεις που μπορείς να κάνεις
 
Σίγουρα είναι μία από τις συμβουλές που έχεις ακούσει: Αν θες να φτάσεις στην επιτυχία και να κρατηθείς εκεί, πρέπει να βελτιώνεις συνεχώς τον εαυτό σου. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι ακόμα και οι μεγαλύτεροι επιχειρηματίες του κόσμου είναι σε μια φάση συνεχούς μάθησης.

Και αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με το διάβασμα βιβλίων. Υπάρχουν αρκετοί τρόποι που μπορείς να χρησιμοποιήσεις στην καθημερινότητα σου, έτσι ώστε να βελτιώσεις τον εαυτό σου. Το It’s Possible σου παραθέτει 9 συγκεκριμένες κινήσεις που μπορείς να κάνεις.

1# Μάθε μια νέα γλώσσα. Η εκμάθηση μιας νέας γλώσσας είναι χρήσιμη όταν θέλετε να ταξιδέψετε στον κόσμο ή να γνωρίσετε νέους ανθρώπους. Μπορείτε να αρχίσετε να μαθαίνετε Ισπανικά, Κινέζικα, Ιαπωνικά ή οτιδήποτε σας ενδιαφέρει. Η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας είναι ένα συναρπαστικό skill και ανοίγει το μυαλό σας σε άλλους πολιτισμούς.

2# Βρες ένα νέο χόμπι. Σκεφτείτε τα πράγματα που θέλετε να κάνετε, αλλά δεν τα έχετε κάνει. Θέλατε να μάθετε πώς να παίζετε τένις; Τότε, ξεκινήστε τώρα. Θέλατε να μάθετε να παίζετε σκάκι; Μπορείτε να το κάνετε τώρα. Υπάρχουν πολλά χόμπι που μπορείτε να επιλέξετε όπως το ποδόσφαιρο ή ακόμα και η αναρρίχηση. Πρόσφατες μελέτες επιβεβαιώνουν ότι μπορείτε να αυξήσετε τη δυναμική και τη γενική ευφυΐα σας, βάζοντας διάφορα χόμπι στον ελεύθερο χρόνο σας. Είναι επίσης ένα τρόπος για να «καθαρίζετε» το μυαλό σας, και να αυξήσετε τα επίπεδα της δημιουργικότητας σας.

3# Ξεκίνα ένα online μάθημα. Τα μαθήματα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αποκτήσετε νέες γνώσεις και δεξιότητες. Αυτό που είναι ωραίο στη σημερινή τεχνολογική εποχή είναι ότι υπάρχουν πολλά μαθήματα τα οποία μπορείτε να δείτε online. Δεν χρειάζεται να πάτε σε μία αίθουσα για να μάθετε κάτι νέο. Πολλά από αυτά είναι ακόμη και δωρεάν!

 
4# Ξεπέρνα τους φόβους σου. Όλοι μας έχουμε φόβους. Έτσι είναι οι άνθρωποι. Το θέμα είναι ότι αυτοί οι φόβοι μας κρατούν μέσα στη ζώνη άνεσης μας. Με αυτόν τον τρόπο, μας εμποδίζουν να αναπτυχθούμε. Ξεκινήστε λέγοντας στον εαυτό σας ότι οι φόβοι σας αντικατοπτρίζουν τις περιοχές όπου μπορείτε να αναπτυχθείτε. Αν φοβάστε κάτι, εστιάστε εκεί, προσπαθήστε να ξεπεράσετε τον φόβο, με στόχο να αναπτυχθείτε.

5# Ξύπνα νωρίς. Πολλοί μεγάλοι επιχειρηματίες όπως ο Tim Cook ξυπνούν πολύ νωρίς κάθε ημέρα. Έτσι «μεγαλώνουν» την ημέρα τους, είναι πιο παραγωγικοί και εργάζονται χωρίς περισπασμούς όταν οι άλλοι… ακόμα κοιμούνται.

6# Ρώτα για feedback. Ανεξάρτητα από το πώς προσπαθούμε να βελτιωθούμε, θα έχουμε πάντα σημεία που δεν βλέπουμε. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το να ζητάτε feedback είναι σημαντικό γιατί μας δίνει μια πρόσθετη οπτική. Ξεκινήστε να πλησιάζετε άτομα που μπορούν να δώσουν αμερόληπτα σχόλια – φίλους, οικογένεια, συναδέλφους ή το αφεντικό σας. Το feedback σας βοηθά να αποκτήσετε αυτογνωσία και να κατανοήσετε πράγματα πέρα από τις δικές σας προκαταλήψεις.

7# Απομακρύνσου από αρνητικούς ανθρώπους. Το έχουμε πει πολλές φορές εδώ στο It’s Possible. Είναι χρήσιμο να μείνεις μακριά από αρνητικούς ανθρώπους, στη διάρκεια της διαδρομής σου. Μην ξοδεύετε πολύ χρόνο γύρω τους γιατί θα σας παρασύρουν σε ένα αρνητικό mood. Εκεί όπου βλέπουν μόνο προβλήματα, αντί για λύσεις. Η οπτική τους μπορεί να σε «σαμποτάρει» και να σε κρατήσει πίσω.

8# Μείωσε τον χρόνο στα socia media. Ναι, τα social media είναι πλέον κομμάτι της καθημερινότητας μας. Και έχουν τη χρησιμότητα τους. Ωστόσο, αν καταλήξεις να ξοδεύεις υπρβολικό χρόνο… scrollάροντας εκεί, μάλλον δεν θα είσαι παραγωγικός. Μια κακή συνήθεια που στην πραγματικότητα έχει ως αποτέλεσμα πολύ χαμένο χρόνο, ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε άλλες παραγωγικές δραστηριότητες. Βάλε συγκεκριμένα χρονικά πλαίσια στην χρήση των social media.

9# Κάνε διαλείμματα. Επίσης σημαντικό μέσα στον «μαραθώνιο». Αν έχετε δουλέψει πολύ σκληρά, κάντε ένα διάλειμμα. Όλοι χρειαζόμαστε ένα. Η αυτοβελτίωση σημαίνει επίσης φροντίδα της ψυχικής μας υγείας. Αφιερώστε λοιπόν λίγο χρόνο για τον εαυτό σας μέσα στην εβδομάδα. Επίσης μετά από ένα διάλειμμα πάντα επιστρέφουμε πιο φρέσκοι και πιο παραγωγικοί στη δουλειά, άρα έχουμε ένα επιπλέον boost.

itspossible.