Επικαιρότητα:

Θάνος Ασκητής: Η παιδεραστία είναι σεξουαλική διαστροφή

14 Οκτ. 2022 - 05:33 | Ψυχολογία
Θάνος Ασκητής: Η παιδεραστία είναι σεξουαλική διαστροφή

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση παιδοβιασμού και μαστροπείας στον Κολωνό.
Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, αναμένονται νέα εντάλματα και συλλήψεις εντός της ημέρας για τουλάχιστον τρία από τα πέντε πρόσωπα που έχουν ταυτοποιηθεί ως βιαστές της 12χρονης στον Κολωνό.

Ο καθηγητής Ψυχιατρικής και σεξολόγος Θάνος Ασκητής τόνισε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» πως η παιδεραστία είναι σεξουαλική διαστροφή.

«Η παιδεραστία είναι σεξουαλική διαστροφή και ανήκει στην κατηγορία της παραφιλίας. Η παραφιλία είναι μία σεξουαλική συμπεριφορά που το άτομο δεν έχει ενσυναίσθηση. Η ικανοποίηση είναι παρορμητική, ψυχαναγκαστική και εμμονική».

Που διαφέρει η έννοια του παιδόφιλου και παιδεραστή; Ο Θάνος Ασκητής εξήγησε πως «ο παιδόφιλος μπορεί να έχει ιδέες και έλξεις προς τα παιδιά, αλλά να μην τα κάνει ποτέ πράξη γιατί έχει συναίσθηση του φόβου και έρχεται πολλές φορές και ζητά βοήθεια. Πρέπει να πάρει φαρμακευτική αγωγή που του μειώνει τη λίμπιντο. Δεν του κάνουμε χημικό ευνουχισμό».

«Ο παιδεραστής είναι εκείνος που έχει εμπλακεί σε σεξουαλική επαφή. Δεν βλέπει ότι υπάρχει πρόβλημα, δεν πιστεύει ότι είναι άρρωστος, δεν θεραπεύεται», εξήγησε.

Όπως υποστήριξε ο κ. Ασκητής, ο παιδόφιλος μπορεί να περιορίσει την έλξη προς το παιδί, ενώ ο παιδεραστής έχει σεξουαλικές σχέσεις με το ανήλικο.

«Η φυλακή είναι οπωσδήποτε η απάντηση και μιλάω ως γιατρός. Στη φυλακή όμως υπάρχουν προγράμματα και μακάρι η Ελλάδα να είχε φυλακές που να μπορούσε να εντάξει αυτόν τον άνθρωπο που δεν είναι δολοφόνος, αλλά είναι δολοφόνος της ψυχής».

Ο ίδιος εκτίμησε πως οι παιδεραστές θα επαναλάβουν τις πράξεις τους μόλις βγουν από τη φυλακή, ενώ περιέγραψε το προφίλ των παιδεραστών.

«Έχουν περάσει από μία ζωή κακοποιητική και ένα περιβάλλον κακοποιητικό. Δεν έχει αγαπηθεί, δεν έχουν συναισθήματα, είναι δειλά άτομα».

Για τους κατηγορούμενους παιδοβιαστές τόνισε πως δεν ήταν απλά παιδόφιλοι και παιδεραστές, αλλά μπλέχτηκαν και σε κύκλωμα πορνείας.

«Τα προβλήματα αυτά υα αυξάνονται, γιατί αλλάζει η δομή της κοινωνίας. Η κοινωνία είναι περισσότερο κοινωνικοπαθητική», κατέληξε ο Θάνος Ασκητής.