Επικαιρότητα:

Πέντε τρικ για να ζητάς και να παίρνεις πάντα αυτό που θέλεις

02 Νοε 2022 - 12:16 | Ψυχολογία
Πέντε τρικ για να ζητάς και να παίρνεις πάντα αυτό που θέλεις

«Αν δεν ζητήσεις αυτό που θες, η απάντηση θα είναι πάντα όχι», λέει μια σοφή φράση. Και είναι αλήθεια. Όταν αρχίζεις να ζητάς αυτό που χρειάζεσαι και θέλεις, έχεις μεγαλύτερο έλεγχο στη ζωή σου. Είναι πιο πιθανό να έχεις μεγάλα αποτελέσματα. Ανεξάρτητα από το πεδίο στο οποίο κινείσαι.

Αλλά πως μπορείς να ξεκινήσεις να ρωτάς; Και να το κάνεις με σωστό τρόπο. Εδώ είναι 5 τρικ για να ζητάς [και να παίρνεις πάντα] αυτό που θέλεις.

Ρώτα κάποιον που μπορεί να σου δώσει αυτό που θες

Πριν ζητήσετε από κάποιον κάτι, κάντε μια εκτίμηση για το αν θα μπορέσει να σας το δώσει ή όχι. Μερικοί άνθρωποι έχουν ικανότητες και κίνητρα για να βοηθήσουν. Άλλοι απλώς δεν είναι σε θέση να προσφέρουν. Παρακολουθήστε τους ανθρώπους και ελέγξτε αυτή την ικανότητα. Τους έχετε δει ποτέ να είναι ικανοί να προσφέρουν αυτό που πρόκειται να τους ζητήσετε ή απλά… ελπίζετε ότι υπάρχει η δυνατότητα;

Τράβα την πλήρη προσοχή του άλλου

Το αίτημά σας αξίζει αυτόν τον σεβασμό. Εάν το άτομο δεν μπορεί να σας δώσει την πλήρη προσοχή του/της αμέσως, τότε ορίστε ένα ραντεβού. Προγραμματίστε χρόνο για να μιλήσετε prive στο πολύ κοντινό μέλλον.

Να είσαι σαφής και συγκεκριμένος

Να είστε όσο πιο συνοπτικοί μπορείτε στα αιτήματά σας. Ζητήστε αυτό που θέλετε, όχι αυτό που δεν θέλετε. Ταυτόχρονα, πρόσεχε τι ζητάς. Τις περισσότερες φορές στη ζωή, λαμβάνεις ακριβώς αυτό που ζήτησες.

Ρώτα με χιούμορ και δημιουργικότητα

Το χιούμορ αιχμαλωτίζει την προσοχή μας και καταστρέφει τις άμυνες μας. Η δημιουργικότητα αφοπλίζει την αντίστασή μας και ανοίγει το μυαλό μας σε νέες προοπτικές. Χρησιμοποίησε αυτά τα «όπλα» όταν θες να ζητήσεις κάτι.

Δώσε κάτι για να πάρεις κάτι

Όπως λέει ο Zig Ziglar: «Μπορείς να αποκτήσεις ό,τι θέλεις στη ζωή, αν απλώς βοηθήσεις αρκετούς άλλους ανθρώπους να πάρουν αυτό που θέλουν». Όταν ρωτάτε, φροντίστε πάντα να εξηγείτε γιατί ενδιαφέρει τον άλλο, πώς ωφελείται και τι θα κερδίσει αν ανταποκριθεί θετικά στο αίτημά σας.

.itspossible.