Επικαιρότητα:

«Αυτό το κόλπο μου έδωσε το κίνητρο να γυμνάζομαι τέσσερις φορές την εβδομάδα»

17 Σεπ. 2023 - 12:47 | Ψυχολογία
«Αυτό το κόλπο μου έδωσε το κίνητρο να γυμνάζομαι τέσσερις φορές την εβδομάδα»

Μετά τις διακοπές πολλές από εμάς θέτουμε στόχους (και) στην άσκηση, αλλά συχνά η καθημερινότητα και οι υποχρεώσεις της μάς καταπίνουν, καθώς δεν μας αφήνουν χρόνο και, ακόμα περισσότερο, ενέργεια για να προπονούμαστε όσο συστηματικά θα θέλαμε. Έτσι μια δημοσιογράφος, η Jenny Sugar, βρήκε ένα έξυπνο κόλπο να δώσει στον εαυτό της ένα κίνητρο για να είναι συνεπής στα workout της.

«Σε καμία περίπτωση δεν έχω το έμφυτο κίνητρο να γυμνάζομαι τέσσερις φορές την εβδομάδα» διευκρινίζει και προσθέτει: «Ενώ το κάνω για να έχω ενέργεια, για να είμαι πρότυπο για τα παιδιά μου και να έχω δύναμη και υγεία, που είναι από μόνα τους δυνατά κίνητρα, κάποιες μέρες νιώθω σε φάση “ξέχνα το, δεν μπορώ απλά να κοιμάμαι ή να τρώω όλη μέρα;”».

Για να μην κάνει κοπάνες από τη γυμναστική, λοιπόν, επιστράτευσε έναν κουμπαρά και δεσμεύτηκε, για κάθε 30λεπτο ή 60λεπτο πρόγραμμα που ολοκληρώνει, να βγάζει ένα δολάριο από το πορτοφόλι της και να το βάζει στον κουμπαρά. «Για μεγαλύτερες προπονήσεις, όπως προετοιμασία για ημιμαραθώνιο, πληρώνω τον εαυτό μου 5 δολάρια.

»Ναι, πρακτικά είναι τα δικά μου χρήματα, αλλά με κινητοποιεί το να βάζω ένα δολάριο στον κουμπαρά μου. Όταν γεμίζει, είμαι σαν το οκτάχρονο μετά τα κάλαντα: Βγάζω όλα τα χρήματα έξω, τα μετράω και μετά σκέφτομαι πώς θέλω να τα ξοδέψω – με υγιεινό τρόπο, φυσικά.


«Ναι, πρακτικά είναι τα δικά μου χρήματα, αλλά με κινητοποιεί το να βάζω ένα δολάριο στον κουμπαρά μου. Όταν γεμίζει, είμαι σαν το οκτάχρονο μετά τα κάλαντα: Βγάζω όλα τα χρήματα έξω, τα μετράω και μετά σκέφτομαι πώς θέλω να τα ξοδέψω – με υγιεινό τρόπο, φυσικά».
»Στο παρελθόν τα ξόδευα σε ακριβά τοπ γυμναστικής που διαφορετικά δεν θα αγόραζα, αλλά αυτή την περίοδο έχω βάλει στο μάτι ένα smartwatch. Έτσι, όχι μόνο επιβραβεύω τον εαυτό μου για τη σκληρή προπόνηση αλλά και με τα χρήματα που αποταμιεύω του υπενθυμίζω πόσο έχω προσπαθήσει και θέλω να συνεχίσω.

»Ο κουμπαράς βρίσκεται στον πάγκο της κουζίνας, όπου τον βλέπω συχνά μέσα στην ημέρα και μου ρίχνει ματιές όποτε σκέφτομαι να φάω το βράδυ παγωτό, με παρακινεί να μαγειρέψω υγιεινά και μου θυμίζει να βάλω πλυντήριο για να έχω ένα καθαρό αθλητικό σουτιέν για την επόμενη μέρα».

.marieclaire.