Πού θα βρείτε τα πιο νόστιμα χριστουγεννιάτικα γλυκά στην Αθήνα

13 Δεκ. 2016 - 10:12 | Shopping
Πού θα βρείτε τα πιο νόστιμα χριστουγεννιάτικα γλυκά στην Αθήνα

Αχνιστοί κουραμπιέδες, ζουμερά μελομακάρονα, τραγανές δίπλες, σοκολατένιοι κορμοί, ιταλικά pannetone είναι τα γλυκά των ημερών που «πρωταγωνιστούν» στα περισσότερα ζαχαροπλαστεία της πόλης κατά την εορταστική περίοδο. Στην παραδοσιακή αλλά και στην πιο μοντέρνα εκδοχή τους, όπως και να τα προτιμήσετε να είστε σίγουροι ότι ένα δεν θα σας φανεί ποτέ αρκετό!

Οι παραδοσιακές αξίες

Αφοί Ασημακόπουλοι

asimakopoloi_edited

Με την τρίτη γενιά ιδιοκτητών να βρίσκεται στο τιμόνι της επιχείρησης, το ζαχαροπλαστείο Αφοί Ασημακόπουλοι, επί της Χαριλάου Τρικούπη στο κέντρο της πόλης, λειτουργεί από το 1915 και δικαίως θεωρείται το παλαιότερο της Αθήνας. Στη διάθεσή σας καθόλη την διάρκεια του χρόνου βρίσκεται μια μεγάλη γκάμα σε πάστες και τούρτες, χειροποίητα σοκολατάκια και σοκολάτες, γαλακτομπούρεκο, τσουρέκια, σπιτικό παγωτό, σιροπιαστά και πληθώρα άλλων γλυκών επιλογών που παρασκευάζονται με φρέσκο γάλα από φάρμες και επιλεγμένα υλικά ποιότητας, για μια γλυκιά απόλαυση άνευ προηγουμένου. Κατά την εορταστική περίοδο, συνώνυμο του ιστορικού ζαχαροπλαστείου αποτελούν τα γευστικά μελομακάρονα και οι δίπλες τους, οι παραδοσιακοί κουραμπιέδες αλλά και οι δημιουργίες με βάση τη σοκολάτα.

Πληροφορίες

Χαριλάου Τρικούπη 82, Αθήνα, τηλ. 210 3610092, http://asimakopouloi.com, fb page: Αφοι Ασημακόπουλοι ζαχαροπλαστείο

Troufa

troufa_edited

Ένα ταξίδι σε όλες τις αισθήσεις ξεκινά μόλις περάσετε την πόρτα της Troufa, στη Δροσιά. Μυρωδιές από φρέσκα γλυκά δημιουργούν μια ζεστή νοσταλγία, φέρνοντας στο νου εικόνες από την παιδική σας ηλικία. Στην αγαπημένη patisserie η γαλλική γαστρονομική αρετή συνδυασμένη με τα πιο αγνά υλικά, δημιουργεί έναν κατάλογο προϊόντων που δεν είναι απλά αυθεντικά, αλλά και υγιεινά και ζωντανά σε γεύση. Ανάμεσά τους την εορταστική περίοδο ξεχωρίζουν πάντα οι κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα. Επιλέξτες τις πιο ιδιαίτερες εκδοχές τους, όπως τους κουραμπιέδες με κακάο και τα μελομακάρονα με σοκολάτα.

Πληροφορίες

Λεωφόρος Θησέως 4, Δροσιά, τηλ. 210 8000950, www.troufadaily.gr, fb page: Troufa Bread & Chocolate

Κωνσταντινίδης

konstantinidis_edited

Με ιστορία που ξεκινάει το 1920 στο Νίγδη της Μικράς Ασίας, από τον δάσκαλο Γρηγόρη Κωνσταντινίδη που «ερωτεύεται» τη ζαχαροπλαστική και ιδρύει το πρώτο κατάστημα γλυκών, τα ζαχαροπλαστεία Κωνσταντινίδης μέχρι σήμερα με ναυαρχίδα τους το περίφημο ολόφρεσκο μιλφέιγ αποτελούν σημείο αναφοράς για τους λάτρεις των γλυκών. Για τις χριστουγεννιάτικες γιορτές μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τα γευστικά μελομάκαρονά του με καρύδια. Αν δοκιμάστε, μάλιστα, το πρώτο θα δείτε ότι μόνο ένα δεν είναι ποτέ αρκετό!

Πληροφορίες

Λεωφόρος Συγγρού 98, Αθήνα, τηλ. 210 9247370, www.konstandinidis.co m, fb page: Ζαχαροπλαστεία Κωνσταντινίδης

Βάρσος

varsos_edited

Κλασικό στέκι όσων νοσταλγούν τα παλιά, ο Βάρσος στην Κηφισιά είναι ένα από τα πιο παραδοσιακά ζαχαροπλαστεία-γαλακτοπωλεία της Αθήνας, με μια ιστορία που ξεκινά το 1892! Ως εκ τούτου, δεν θα μπορούσε να λείπει από το αφιέρωμά μας, αφού κάθε χρόνο λίγο πριν αλλά και κατά την διάρκεια της εορταστικής περιόδου, η Κασσαβέτη γεμίζει ευωδιαστές μυρωδιές από τους ολόφρεσκους κουραμπιέδες με βούτυρο βάλακτος και αμύγδαλο, τα ζουμερά μελομακάρονα και τις παραδοσιακές δίπλες.

Πληροφορίες

Κασσαβέτη 5, Κηφισιά, τηλ. 210 8012472, www.varsos.gr, fb page: Βάρσος Κηφισιά - Varsos Kifisia

Λυκαβηττός

lykavittos

Σταθερή αξία στις επιλογές των βέρων Αθηναίων αλλά και όσων έχουν ψαχτεί λίγο περισσότερο στην πόλη, ο παραδοσιακός φούρνος Λυκαβηττός στο Κολωνάκι τα Χριστούγεννα συγκεντρώνει πλήθος κόσμου στο χώρο του, ο οποίος καταφτάνει για να προμηθευτεί τους φημισμένους κουραμπιέδες και μελομακάρονά του στην mini εκδοχή τους, σε μικρές λαχταριστές μπουκίτσες.

Πληροφορίες

Δεινοκράτους 59, Κολωνάκι, τηλ. 210 7211348

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο www.greekguide.com