Επικαιρότητα:

Συνθετικό γκαζόν για να αλλάξουμε κήπους, μπαλκόνια και ταράτσες

23 Απρ. 2020 - 07:01 | Shopping
Συνθετικό γκαζόν για να αλλάξουμε κήπους, μπαλκόνια και ταράτσες

Από τότε που το συνθετικό γκαζόν μπήκε στη ζωή μας , τη δεκαετία του 60, η ευρεία γκάμα των εφαρμογών του έχει αυξηθεί σημαντικά.

Αυτό οφείλεται, εν μέρει στις εξελίξεις της τεχνολογίας που καθιστούν δυνατή τη χρήση του συνθετικού γκαζόν σε μπαλκόνια, σχολεία, παιδικούς σταθμούς καθώς και τη δημιουργία ενός μικρού κήπου στην αυλή ή την ταράτσα ενός σπιτιού αλλάζοντας τελείως το σκηνικό αλλά και την ψυχολογία των κατοίκων.

Παρακάτω, σας παραθέτουμε κάποιες από τις βασικότερες εφαρμογές του συνθετικού γκαζόν.

Κήποι σπιτιών

Η πιο δημοφιλής εφαρμογή του συνθετικού γκαζόν είναι σε κήπους σπιτιών σε αντικατάσταση του φυσικού χλοοτάπητα.

Η δημοτικότητα του συνθετικού γκαζόν έχει αυξηθεί σε εξαιρετικά μεγάλο βαθμό και πολλοί ιδιοκτήτες κατοικιών αντιλαμβάνονται πλέον τα οφέλη του να έχει κάποιος συνθετικό γκαζόν στο σπίτι σου.

Καταρχάς, η συντήρηση που χρειάζεται το συνθετικό γκαζόν σε σχέση με το φυσικό είναι ελάχιστη και σχεδόν αμελητέα.

Αυτό αρέσει σε πολύ κόσμο που έχει φορτωμένο καθημερινό πρόγραμμα, καθώς και σε ηλικιωμένους ανθρώπους που δεν έχουν πλέον τη δυνατότητα να συντηρούν τον κήπο τους και το γκαζόν τους.

Είναι επίσης ιδανικό για γκαζόν το οποίο χρησιμοποιείται σε τακτική βάση από παιδιά και κατοικίδια.

Το συνθετικό γκαζόν είναι απόλυτα ασφαλές τόσο για την οικογένεια σας, όσο και για τα κατοικίδια σας και θεωρείται ασφαλέστερο από το φυσικό γκαζόν , καθώς δεν θα χρειάζεται πλέον να χρησιμοποιείτε παρασιτοκτόνα και λιπάσματα.

Το συνθετικό γκαζόν είναι επίσης ιδανικό για κήπους που είναι σκεπασμένοι ή τους βλέπει πολύ λίγο ο ήλιος. Αυτές οι συνθήκες, ανεξάρτητα από τα λιπάσματα και την φροντίδα, δεν επιτρέπουν στο φυσικό γκαζόν να αναπτυχθεί.

Ακόμα κι εκείνοι που προτιμούν την όψη του φυσικού γκαζόν επιλέγουν πολλές φορές το συνθετικό γκαζόν για περιοχές όπως ο κήπος στη πρόσοψη του σπιτιού, καθώς και για μικρές περιοχές γκαζόν που δεν αξίζει τον κόπο η συντήρηση τους.


Μπαλκόνια και κήποι σε ταράτσες

Ένας τρόπος για να αναβαθμίσετε ένα μπαλκόνι ή το κήπο μιας ταράτσας είναι να προσθέσετε λίγο πράσινο στο χώρο.

Οι πλάκες πεζοδρομίου ή τα κεραμικά πλακάκια δίνουν μια ψυχρή όψη στο χώρο, σε αντίθεση με το συνθετικό γκαζόν που αναμφίβολα μετατρέπει το χώρο σε φιλικό και φιλόξενο.

Επίσης, η εγκατάσταση του συνθετικού γκαζόν σε μια ταράτσα συνιστά μια πολύ πιο οικονομική επιλογή σε σχέση με το φυσικό, καθώς το υλικό είναι πιο εύκολο στη μετακίνηση και η προετοιμασία του εδάφους για το συνθετικό γκαζόν είναι απλή και εύκολη.

Συχνά, ακόμα και μετά από σωστή και δύσκολη προετοιμασία, το φυσικό γκαζόν δεν ευδοκιμεί στις ταράτσες και τα μπαλκόνια.

Επιπλέον το συνθετικό γκαζόν δεν χρειάζεται πότισμα και κούρεμα, γεγονός που το καθιστά κορυφαία επιλογή.

 




Κοινωνικές εκδηλώσεις και εμπορικές εκθέσεις

Το συνθετικό γκαζόν είναι η ιδανική επιλογή για τη διακόσμηση εμπορικών περιπτέρων σε εκθέσεις και άλλες επαγγελματικές ή οικογενειακές εκδηλώσεις.

Αν έχετε ποτέ συμμετάσχει, με δικό σας περίπτερο, σε κάποια μεγάλη επαγγελματική έκθεση, θα γνωρίζετε ότι είναι σημαντικό να προσελκύσετε όσο περισσότερο γίνεται την προσοχή των επισκεπτών και το συνθετικό γκαζόν αποτελεί τον τέλειο τρόπο για να κάνετε τα κεφάλια να γυρίσουν προς το μέρος σας, καθώς η φυσική και ζεστή του όψη είναι βέβαιο ότι θα τραβήξει την προσοχή όσων περνούν από μπροστά του.

Πέρα από το αισθητικό αποτέλεσμα, το συνθετικό γκαζόν συνιστά επίσης μια συμφέρουσα οικονομικά επιλογή καθώς μπορείτε να το εγκαταστήσετε προσωρινά σε ένα περίπτερο έκθεσης ή μια κοινωνική εκδήλωση κι εν συνεχεία να το φυλάξετε για μελλοντική χρήση στην επόμενη έκθεση ή οπουδήποτε αλλού.


Σχολεία και βρεφονηπιακοί σταθμοί

Στις μέρες μας όλο και περισσότερα σχολεία και βρεφονηπιακοί σταθμοί έχουν στραφεί στη λύση του συνθετικού γκαζόν.

Οι λόγοι είναι πολλοί και σημαντικοί.

Πρώτον, το συνθετικό γκαζόν είναι εξαιρετικά ανθεκτικό. Είναι γεγονός ότι το συνεχές και καθημερινό ποδοβολητό των παιδιών προκαλεί μεγάλες φθορές στο φυσικό γκαζόν και αλλοιώνει την όψη και αισθητική του. Επίσης οι λακούβες που δημιουργούνται από το παιχνίδι των παιδιών πάνω στο φυσικό γκαζόν μπορούν πολύ εύκολα να μετατραπούν σε λασπόλουτρα μετά από περιόδους δυνατής βροχής.

Επιπλέον, το συνθετικό γκαζόν έχει σχεδόν ανύπαρκτο κόστος συντήρησης. Αυτό μεταφράζεται σε εξοικονόμηση χρημάτων από την προετοιμασία του εδάφους, χρήματα που τα σχολεία και οι σταθμοί μπορούν να διαθέσουν σε άλλους σκοπούς.

Τέλος το συνθετικό γκαζόν έχει την ιδιότητα να μεταμορφώνει άμεσα περιοχές με φθαρμένο γρασίδι ή σπασμένες πλάκες κι ανώμαλο έδαφος από χώμα σε ένα ομαλό πράσινο και τακτοποιημένο τοπίο.


Γήπεδα και χώροι άθλησης

Το συνθετικό γκαζόν κατασκευάστηκε αρχικά για χρήση σε γήπεδα κι άλλους αθλητικούς χώρους.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η χρήση σε αθλητικούς χώρους είναι συχνή και βαριά.

Η βαριά και έντονη χρήση των γηπέδων καθιστά την εργασία του προσωπικού συντήρησης και διασφάλισης της άρτιας εμφάνισης τους εξαιρετικά δύσκολη.

Είναι επίσης ιδιαίτερα σημαντικό στις μέρες μας, τα αθλητικά γήπεδα να είναι σε άψογη κατάσταση προκειμένου να μπορούν να παίζουν σε αυτά άντρες και γυναίκες χωρίς να διατρέχουν τον κίνδυνο τραυματισμού.



Ξενοδοχεία

Η ζήτηση του συνθετικού γκαζόν στα ξενοδοχεία είναι διαρκώς αυξανόμενη.

Στις μέρες μας, λόγω της ποιότητας και της ρεαλιστικής προσομοίωσης του τεχνητού γκαζόν στο φυσικό, όλο και περισσότερα ξενοδοχεία επιλέγουν την λύση του συνθετικού γκαζόν για τους χώρους υποδοχής τους, τις βεράντες και τις περιοχές γύρω από την πισίνα τους.

Οι πρώτες εντυπώσεις είναι πολύ σημαντικές στις επιχειρήσεις τουρισμού και φιλοξενίας επισκεπτών και η σταθερά καλή εμφάνιση του συνθετικού γκαζόν έχει αποδειχθεί ότι κερδίζει τις εντυπώσεις.

Τέλος, και για ακόμα μία φορά, θα πρέπει να επισημάνουμε ότι χάρη στο χαμηλό κόστος συντήρησης του συνθετικού γκαζόν, τα ξενοδοχεία εξοικονομούν χρήματα τα οποία μπορούν να αξιοποιήσουν για άλλες εργασίες της επιχείρησης τους.


Έχοντας αναφέρει μερικές από τις βασικότερες χρήσεις του συνθετικού γκαζόν, είναι σημαντικό να επισημάνουμε ότι το συνθετικό γκαζόν συνιστά μια επένδυση για το χώρο σας και θα πρέπει να φροντίσετε ώστε να κάνετε την σωστή επιλογή ποιότητας γκαζόν που ταιριάζει στη φύση και την αισθητική του κάθε χώρου.

Μεγάλη ποικιλία σε διάφορες ποιότητες συνθετικού γκαζόν θα βρείτε ΕΔΩ