Επικαιρότητα:

Ενδιάμεσες εκπτώσεις 2020: Ξεκινούν αύριο - Έρχεται και Black Friday

01 Νοε 2020 - 17:20 | Shopping
Ενδιάμεσες εκπτώσεις 2020: Ξεκινούν αύριο - Έρχεται και Black Friday

Οι ενδιάμεσες εκπτώσεις ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσουν την Κυριακή 1η Νοεμβρίου, αλλά λόγω της αύξησης στα κρούσματα από την πανδημία του κορονοϊού η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή ανακοίνωσε ότι τα εμπορικά καταστήματα δεν θα ανοίξουν ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός. Στο μεταξύ ξεκινούν από αύρθο οι ενδιάμεσες εκπτώσεις ενώ σε λίγες ημέρες έρχεται και η Black Friday.

Οι ενδιάμεσες εκπτώσεις ξεκινούν αύριο Δευτέρα 2 Νοεμβρίου και θα διαρκέσουν μέχρι τις 14 του μήνα. Για «παρωχημένο θεσμό ο οποίος παρά τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων δεν έχουν ακόμα καταργηθεί» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών και μάλιστα είχε υποβληθεί αίτημα για κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτώσεων.

Black Friday: Έρχεται στις 27 Νοεμβρίου

Αρκετά καταστήματα έχουν ξεκινήσει διαφημιστικές καμπάνιες και μπαίνουν σε κλίμα Black Friday, ενώ η μεγάλη ημέρα των εκπτώσεων αφορά κατά βάση τις online παραγγελίες, καθώς την Black Friday, οι εκπτώσεις στο διαδίκτυο είναι αυτές που κερδίζουν τους καταναλωτές, μιας και μπορούν να κάνουν αγορές από το εξωτερικό σε τιμές κάτω του κόστους.

Θα πρέπει ωστόσο φέτος να συνυπολογιστεί και η ψυχολογία των καταναλωτών εν μέσω πανδημίας και καθώς και η οικονομική τους κατάσταση. Αφενός η μείωση του εισοδήματος ιδιαίτερα για όσους βρέθηκαν σε αναστολή εργασίας τους προηγούμενους μήνες, αφετέρου η ανασφάλεια λόγω της εξέλιξης της πανδημίας, αναμένεται να επηρεάσουν σημαντικά τις αγορές τους.