Χριστουγεννιάτικα ροφήματα στο χέρι και στο σπίτι. Μυρωδάτος καφές, αχνιστό τσάι και ζεστή σοκολάτα

11 Δεκ. 2020 - 12:33 | Shopping
Χριστουγεννιάτικα ροφήματα στο χέρι και στο σπίτι. Μυρωδάτος καφές, αχνιστό τσάι και ζεστή σοκολάτα

Μερικές φορές μια μικρή κίνηση αρκεί για να σου φτιάξει τη διάθεση. Οι νότες γιορτής που μπαίνουν, που και που, εμβόλιμες στην καθημερινότητα, τώρα που μετράμε αντίστροφα για τα Χριστούγεννα, τα οποία φέτος είναι διαφορετικά, λίγο πιο άχαρα, αρκετά πιο μαζεμένα, είναι ακόμη πιο καλοδεχούμενες. Βγαίνοντας, λόγου χάρη, για τα ψώνια σου ή κάνοντας μια απογευματινή βόλτα και χαζεύοντας τις φωτεινές γιρλάντες που στολίζουν τα μπαλκόνια της γειτονιάς σου, μπορείς να σε... τρατάρεις ένα πληθωρικό ρόφημα με σαντιγί και νιφάδες σοκολάτας, σος καραμέλας ή τριμμένο μπισκότο, σε χάρτινο ποτήρι. Να βάλεις έναν καφέ που μοσχοβολάει κανέλα και ξηρούς καρπούς στην καφετιέρα ή πιεις μερικές γουλιές γιορτινό τσάι την ώρα που τσεκάρεις τα μέιλ της δουλειάς. Να παραγγείλεις μια ενισχυμένη ζεστή σοκολάτα για όλους όταν βάζεις μια χριστουγεννιάτικη ταινία να παίζει και κάθεσαι στον καναπέ να τη δεις με τα παιδιά.

Παρακάτω θα βρείτε διάφορες ιδέες για μοσχοβολιστά εορταστικά ροφήματα στο κλίμα των ημερών. Όλα, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο έρχονται και στο σπίτι, ενώ κάποιες φορές έχουν για παρέα και γλυκές λιχουδιές ή και διαφορετικών ειδών αξεσουάρ.

Coffee Island: Jingle blend, jingle blend…

Τόσο ο εσπρέσο, όσο κι ο καπουτσίνο του έχουν και γιορτινή εκδοχή, αλλά αυτό τον καιρό μπορείτε να περάσετε από το κοντινό σας Coffee Island και να φύγετε έχοντας στο χέρι και έναν πλουσιοπάροχο Caramel Bond Latte με σοκολάτα με άρωμα καραμέλας, αλάτι και σαντιγί ή μια εξίσου πληθωρική Caramel Bond Chocolate. Και στο άλλο χέρι να κρατάτε ένα σακουλάκι με καφέ καρυκευμένο με το πνεύμα των Χριστουγέννων. Η γνωστή αλυσίδα καταστημάτων για τις φετινές γιορτές προτείνει τον Microfarm Jingle Blend, που συνδυάζει κόκκους από τον Παναμά και τη Βραζιλία και γεμίζει το φλιτζάνι αρώματα gingerbread, γλυκόριζας και κακάο κι έναν δεύτερο Jingle Blend, έναν καφέ φίλτρου που μοσχοβολάει κανέλα, φουντούκι και βανίλια.

Επ’ ευκαιρία αγοράζετε και μερικά μπισκοτάκια με μαρμελάδα κάστανο, ένα σοκολατένιο κέικ με σταφίδες, αμύγδαλα και επικάλυψη λευκής σοκολάτας ή ένα κουτί παραδοσιακά κουραμπιεδάκια με αμύγδαλο ή και σοκολάτα. Όλα ταιριάζουν γάντι με τον καφέ. Πέρα από το να περάσετε να τα πάρετε από κάποιο κατάστημα, μπορείτε και να τα παραγγείλετε online στο www.coffeeisland.gr

Το Τσάι: Ο Ατίθασος Άγιος Βασίλης και άλλες ιστορίες

Το πολύ αγαπητό αυτό θεματικό κατάστημα που μπορείτε να βρείτε στο κέντρο της Αθήνας στη Θεσσαλονίκη, και μας ταξιδεύει στον κόσμο του τσαγιού εδώ και πολλά χρόνια – η ιστορία του ξεκίνησε το 1983. Στη συλλογή του έχει ποικιλίες τσαγιού από όλο τον κόσμο, τσαγιέρες, φλυτζάνια και γενικότερα όλα τα αξεσουάρ που είναι απαραίτητα για την σωστή παρασκευή του ροφήματος. Και τώρα τις γιορτές εμπλουτίζει τη γκάμα του με πολλά γιορτινά blends που γεμίζουν τις κούπες θαλπωρή.

Με ένα κλικ στο e-shop του, θα ανακαλύψετε ότι η «Χριστουγεννιάτικη μέρα» συνδυάζει πράσινο κινέζικο τσάι με κάλυκες τριανταφυλλιάς, φουντούκια, αμύγδαλα, άνθη ιβίσκου, ροζ πιπέρι και άνθη καλαμποκιού, το «Christmas time» είναι ένα μείγμα από πράσινο τσάι Sencha, φλούδες πορτοκαλιού, αμύγδαλα, γαρίφαλο, τριαντάφυλλο, καρδάμωμο και ότι ο «Ατίθασος Άγιος Βασίλης» μεταφράζεται σε λευκό κινέζικο τσάι και μαύρο τσάι, φύλλα ευκάλυπτου και ροζ πιπέρι. Κάνετε την παραγγελία σας διαδικτυακά, προσθέτετε κι ένα σουρωτήρι τσαγιού σε σχήμα αστεριού ή χριστουγεννιάτικου δέντρου στα αποκτήματα της γιορτινής σεζόν.

Αλεξάνδρου Σούτσου 19, Αθήνα & Καρόλου Ντηλ 27, Θεσσαλλονίκη, παραγγελίες στο www.tea.gr

Starbucks: Τα κόκκινα ποτήρια της γιορτής

Τα πλουσιοπάροχα γιορτινά του ροφήματα είναι διάσημα. Χριστούγεννα στο χέρι. Ή, για την ακρίβεια, στο κόκκινο χριστουγεννιάτικο κύπελλο που το παίρνεις to go. Oι baristi της γνωστής διεθνούς αλυσίδας αυτή την εποχή φτιάχνουν τα παλιά μας γνώριμα κι «αγαπημένα», όπως το πολύ χαρακτηριστικό και πολύ απολαυστικό Τoffee Nut Latte, με espresso, γάλα στον ατμό, σαντιγί και καραμελωμένους ξηρούς καρπούς (φέτος, μάλιστα, κυκλοφορεί για πρώτη φορά και σε vegan εκδοχή) και το Gingerbread Latte με espresso, γάλα στον ατμό και επικάλυψη σαντιγί με γεύση ginger και τριμμένο μπισκότο. Για εκείνους που προτιμούν τη σοκολάτα ετοιμάζουν την καινούργια, άκρως γιορτινή Truffle Hot Chocolate με σαντιγί mocha και σοκολατένια τρούφα.

Κι αν θέλεις καφέ φίλτρου για το σπίτι, σου προτείνουν το φετινό Starbucks Christmas Blend, που συνδυάζει παλαιωμένους κόκκους καφέ Sumatra αναμεμειγμένους με καφέδες από την Κολομβία, την Παπούα Νέα Γουινέα και την Ινδονησία. Με πικάντικες νότες κέδρου και γλυκιά και απαλή γεύση, είναι άκρως γιορτινό. Μπορείτε να περάσετε να τα πάρετε από τα καταστήματα ή να τα παραγγείλετε μέσω της Wolt και του efood και μαζί τους χαριτωμένες κούπες, λαμπερά θερμός, μπουκάλια νερού...

Βaharat: Τα δώρα του τσαγιού

Το γνωστό ελληνικό online κατάστημα διαθέτει όλο το χρόνο μια μεγάλη ποικιλία τσαγιών, μπαχαρικών, βοτάνων και αξεσουάρ, για τις γιορτές όμως έχει ετοιμάσει και μια σειρά από όμορφα κουτιά γεμάτα νοστιμιές. Ανάμεσά τους, θα βρείτε και tea boxes σε πολύ φιλικές τιμές. Η συσκευασία των τριών μεταλλικών κουτιών που κρύβουν τρία διαφορετικά χριστουγεννιάτικα ροφήματα είναι ωραία ιδέα και για προσωπική κατανάλωση και για δώρο – είναι κι αρκετά οικονομική.

Τι κρύβει; Το μαύρο τσάι «Άγιος Βασίλης» με σταφίδα σουλτανίνα, τριαντάφυλλο, πορτοκάλι, καρδάμωμο, γαρίφαλο, το μαύρο τσάι «των Χριστουγέννων» με κανέλα, μήλο και κομματάκια αμυγδάλου κι ένα ακόμη που λέγεται «Χιονισμένο έλατο» και συνδυάζει πράσινο τσάι με μήλο, φλούδα πορτοκαλιού, γαρίφαλο, αμύγδαλο, ροδοπέταλα και κανέλα. Πέρα από αυτό, θα βρείτε και συνδυαστικές προτάσεις: τσάγια παρέα με σοκολάτες, τσάγια που έρχονται αγκαζέ με ένα φίλτρο τσαγιού ή με κούπες…

Παραγγελίες στο www.baharat.gr