Νικήτρια της Eurovision ανακοίνωσε ότι είναι φορέας του HIV

Νικήτρια της Eurovision ανακοίνωσε ότι είναι φορέας του HIV

Νικήτρια της Eurovision ανακοίνωσε ότι είναι φορέας του HIV. Ο λόγος για την Conchita Wurst, η οποία είχε κερδίσει τον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού το 2014.

Η τραγουδίστρια με τα μούσια που είχε προκαλέσει ποικίλα σχόλια με την συμμετοχή της, μέσω του προσωπικού της προφίλ στα social media, ανακοίνωσε στους θαυμαστές της πως είναι φορέας του ιού HIV.

Ο λόγος που αποκάλυψε τώρα το πρόβλημα υγείας της ήταν οι απειλές που δέχθηκε από πρώην σύντροφο της, ο οποίος φέρεται να είναι και αυτός που της μετέδωσε τον ιό. "Σήμερα ήρθε η μέρα από την οποία θα απελευθερωθώ από ένα σπαθί το οποίο κουβαλάω: Είμαι θετική στον ιό HIV, μπορεί πολλούς από εσάς να μην τους ενδιαφέρει αλλά αναγκάζομαι να το πω διότι ένας πρώην φίλος απειλεί να βγάλει δημόσια αυτά τα προσωπικά ιατρικά μου στοιχεία" έγραψε στην ανάρτηση που έκανε.

Η Conchita Wurst είχε εκπροσωπήσει την χώρα της Αυστρίας και είχε συζητηθεί αρκετά λόγω της εκκεντρικής εμφάνισης της. Πίσω από τον χαρακτήρα αυτό κρύβεται ο τραγουδιστής Tom Neuwirth ο οποίος εμπνεύστηκε την τραγουδίστρια με τα μούσια για να περάσει όπως έχει πει το μήνυμα της ισότητας που οφείλουν να έχουν οι διεμφυλικοί άνθρωποι.

Τώρα με την ανακοίνωση αυτή όπως δήλωσε θα παλέψει ώστε και οι οροθετικοί να μην στιγματίζονται από την κοινωνία. "Ελπίζω να δώσω κουράγιο και να κάνω ακόμη ένα βήμα ενάντια στον στιγματισμό των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί... Οι πληροφορίες για την κατάσταση μου μπορεί να είναι νέες για εσάς αλλά για μένα δεν είναι. Είμαι καλά στην υγεία μου, πιο δυνατός, πιο δραστήριος από τότε καθώς λαμβάνω την αγωγή μου από τότε που έγινε η διάγνωση και ο ιός δεν ανιχνεύεται πλέον στο αίμα μου".

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: