Επικαιρότητα:

Η άγνωστη ιστορία για το νυφικό της Meghan Markle

24 Μαίου 2018 - 06:32 | Show Biz
Η άγνωστη ιστορία για το νυφικό της Meghan Markle

Το παρασκήνιο πίσω από το νυφικό της Meghan Markle, που παντρεύτηκε με τον πρίγκιπα Harry το Σάββατο που μας πέρασε, αποκάλυψε η σχεδιάστριά του.

Όπως σας έχουμε ενημερώσει, η νυφική δημιουργία ήταν από τον Givenchy, σχεδιασμένη από την Clare Waight Keller, την πρώτη γυναίκα καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου και είχε ανοιχτό bateau ντεκολτέ, εσωτερική φούστα από μεταξωτή οργάντζα και μανίκια μήκους τριών τετάρτων, ενώ την παράσταση έκλεψε το μήκους πέντε μέτρων πέπλο, φτιαγμένο από τούλι, πάνω στο οποίο υπήρχαν 55 κεντητά λουλούδια με ιδιαίτερο συμβολισμό.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει στο Harper’s Bazaar πηγή από το περιβάλλον της νύφης, η Meghan είχε πάρει ιδέες για το νυφικό των ονείρων τις από φωτογραφίες που είχε δει στο Διαδίκτυο, ενώ η πρώτη της συνάντηση με την Keller έγινε στο Λονδίνο, λίγο πριν τα Χριστούγεννα, αφότου είχαν ανταλλάξει e-mails.

Στην εν λόγω συνάντηση, η σχεδιάστρια έδειξε σκίτσα, ενώ η συνεργασία τους «έκλεισε» λίγες ημέρες μετά, στις 11 Ιανουαρίου, με έναν αυστηρότατο όρο: την πλήρη σιωπή και εχεμύθεια!  Οι μόνοι που ήξεραν για το νυφικό, εκτός από την Meghan και την σχεδιάστρια, ήταν η στυλίστρια της νύφης και δύο υπάλληλοι του Givenchy, ενώ όσοι εργάστηκαν στο ράψιμο υπέγραψαν αυστηρά συμβόλαια εχεμύθειας.

Στα μέσα Φεβρουαρίου, η Meghan επισκέφθηκε κρυφά, μεταμφιεσμένη, καλυμμένη με μια κάπα, την Keller σε ένα σπίτι στο νοτιοδυτικό Λονδίνο, με ένα διακριτικό αυτοκίνητο πόλης και μπήκε μέσα χωρίς ασφάλεια ή βοηθούς. «Ανταλλάξαμε απόψεις σχετικά με τις τελικές γραμμές, τις αναλογίες και την κλίμακα του φορέματος, αλλά με την πάροδο του χρόνου φτάσαμε σε ένα σημείο όπου ήξερα ότι ήξερε ακριβώς τι ήθελε, δοκιμάζοντας μερικά από τα φορέματα που της έδειχνα. Και έτσι καταλήξαμε στο τελικό σχέδιο και ξεκίνησε, κάπως έτσι, η ιστορία του νυφικού», περιγράφει η σχεδιάστρια.

Για το ράψιμο του νυφικού δημιουργήθηκαν  ένας ιδιωτικός χώρος εργασίας στο ατελιέ του Givenchy  στο Παρίσι και ένα κρυφό ατελιέ στο Λονδίνο.  Το πέντε μέτρων πέπλο χρειάστηκε περισσότερο χρόνο για να φτιαχτεί απ’ ότι το νυφικό. Συνολικά, χρειάστηκαν 500 ώρες για να κεντηθεί σχολαστικά το κάθε λουλούδι με μεταξωτά νήματα οργάντζα σε μια επίπεδη επιφάνεια, πριν το ράψουν πάνω στο πέπλο. Ήταν τόσο λεπτή η δουλειά που γινόταν, που οι ράφτες έπλεναν τα χέρια τους κάθε μισή ώρα για να κρατήσουν το μεταξωτό τούλι και τα νήματα καθαρά!

«Είχαμε πολλές συνομιλίες για το πώς θα τιμούσαμε τις κοινοπολιτείες και μετά από πολλές ιδέες καταλήξαμε ότι θα αντιπροσωπευόντουσαν η κάθε μια από τις 53 κοινοπολιτείες μέσω της χλωρίδας της και της πανίδας της. Και οι δυο αγαπούσαμε την ιστορία τους. Επίσης, με το να κεντήσουμε ένα λουλούδι από κάθε κοινοπολιτεία στο πέπλο της Meghan ήταν σαν όλες αυτές οι χώρες να περπατούσαν μαζί της στην εκκλησία. Ήταν μια ιδιαίτερη στιγμή και σίγουρα από τις πιο αγαπημένες της», αναφέρει η σχεδιάστρια, προσθέτοντας πως υπήρχαν και δύο έξτρα λουλούδια: χειμωνανθοί, που φυτρώνουν έξω από το σπίτι του ζευγαριού, το Nottingham Cottage και καλιφορνέζικες ανεμώνες, το οποίο είναι το επίσημο λουλούδι της αμερικανικής πολιτείας από την οποία κατάγεται η Meghan.

H επόμενη κατ’ ιδίαν συνάντηση της νύφης με την σχεδιάστρια έγινε τον Μάρτη στο παλάτι του Kensington, ενώ το νυφικό ολοκληρώθηκε σε δύο κομμάτια στις αρχές Απριλίου, οπότε και μεταφέρθηκε στο Λονδίνο και έγιναν τρεις πρόβες για να προσαρμοστεί στο σώμα της Meghan.

Στις αρχές Μαΐου, το νυφικό μεταφέρθηκε με απόλυτη μυστικότητα στο κάστρο του Windsor, το μέρος όπου έγινε ο γάμος. Λίγες ημέρες πριν από την τελετή, η Meghan έκανε την τελική πρόβα, καθώς και άλλες δύο με όλα τα παρανυφάκια, ώστε να ξέρουν επακριβώς τα παιδιά από πού πρέπει να κρατούν το πέπλο και πως πρέπει να βηματίζουν!

Τις πρωινές ώρες της 18ης Μαΐου, μία ημέρα πριν τον γάμο, το νυφικό μεταφέρθηκε από το κάστρο στο ξενοδοχείο όπου είχε καταλύσει η αγαπημένη του πρίγκιπα Harry. Την μέρα του γάμου, στις 6 το πρωί, η νύφη άρχισε να προετοιμάζεται και, μετά από περίπου 3,5 ώρες, ήταν έτοιμη να κλέψει τις εντυπώσεις, φτάνοντας στο εκκλησάκι λίγο πριν την τελετή, με μία Rolls Royce του 1950 που ανήκει στην βασίλισσα…