Επικαιρότητα:

Κοινή επιστολή Τσιμιτσέλη-Λασκαράκη: Τι απαγόρευσαν επισήμως από κοινού

13 Ιουν. 2018 - 07:11 | Show Biz
Κοινή επιστολή Τσιμιτσέλη-Λασκαράκη: Τι απαγόρευσαν επισήμως από κοινού

Μπορεί να έχουν αφήσει στο παρελθόν τη σχέση και τον γάμο τους και να έχουν προχωρήσει στη ζωή τους με νέους συντρόφους, ωστόσο, σε ό,τι αφορά την κόρη τους Ευαγγελία οι δυο τους είναι ενωμένοι και δρουν άμεσα σε ό,τι προκύψει.

Ο λόγος για τη Βάσω Λασκαράκη και τον Γιάννη Τσιμιτσέλη οι οποίοι με κοινή τους ανακοίνωση απαγόρευσαν ρητά οποιαδήποτε αναδημοσίευση φωτογραφιών που απεικονίζουν την κόρη τους.

Παρά το γεγονός ότι και οι δυο έχουν δημοσιεύσει κατά καιρούς φωτογραφίες με τη μικρή τους Ευαγγελία, ποτέ δεν έδειξαν το προσωπάκι της και αυτό είναι κάτι που θέλουν να σεβαστούν και τα μέσα.

Η επιστολή αναφέρει:

«Αγαπητοί Κύριοι,

Ως πληρεξούσιοι δικηγόροι των κ.κ. Βασιλικής Λασκαράκη και Γιάννη Τσιμιτσέλη, αποστέλλουμε προς όλα τα μέσα ενημέρωσης την παρούσα επιστολή μας, με σκοπό να ενημερώσουμε ότι οι εντολείς μας, ως ασκούντες τη γονική μέριμνα του ανήλικου τέκνου τους, σε καμία περίπτωση δεν συναινούν και απαγορεύουν ρητά τη λήψη, χρήση και δημοσιοποίηση με κάθε μορφής μέσο (εφημερίδες, περιοδικά, τηλεόραση και διαδίκτυο), υπό οιονδήποτε τρόπο (φωτογραφία η, κινηματογράφηση, προβολή μέσω τηλεόρασης κ.α.) της εικόνας οποιουδήποτε σημείου του σώματος και του προσώπου του ανήλικου τέκνου τους, συμπεριλαμβανομένης της ως άνω δημοσιοποίησης με τη' χρήση τεχνικών απόκρυφης του προσώπου, όπως ρίχβΐ. Ομοίως, απαγορεύεται ρητά η παρουσίαση της φωτογραφίας του ως άνω ανήλικου τέκνου σε τρίτους καθώς και η αναπαραγωγή (αναδημοσίευση) οιασδήποτε απεικόνισης του προσώπου και του σώματος του παιδιού από οιαδήποτε και σε οιασδήποτε μορφής μέσο ενημέρωσης, έντυπο ή ηλεκτρονικό, συμπεριλαμβανομένων των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ή η καθ' οιονδήποτε τρόπο (και μέσω ανακατεύθυνσης σε σχετική ιστοσελίδα) διάθεση της στο κοινό.

Παρακαλούμε θερμά να σεβαστείτε το δικαίωμα των εντολέων μας στο ιδιωτικό απόρρητο επί της εικόνας του τέκνου τους, δικαίωμα προστατευόμενο από την κείμενη νομοθεσία με σειρά διατάξεων. Ειδικότερα, - όπως καλά γνωρίζετε - η δημοσιοποίηση της εικόνας άνευ της συναινέσεως του υποκειμένου αποτελεί προσβολή (αδικοπραξία) του δικαιώματος επί της προσωπικότητας, έκφανση της οποίας είναι και το δικαίωμα ιδιωτικού απορρήτου επί της ίδιας εικόνας και ταυτόχρονα παράνομη επεξεργασία προσωπικών δεδομένων, η οποία σύμφωνα με το νέο Νόμο για την Προστασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα επισύρει για τους παραβάτες βαρύτατες κυρώσεις και υπέρογκα πρόστιμα. Με τα δεδομένα αυτά, σας καλούμε να λάβετε σοβαρά υπόψη την παρούσα επιστολή μας και να μεριμνήσετε για την προστασία της εικόνας του ανήλικου τέκνου των κ.κ. Λασκαράκη και Τσιμιτσέλη. Τέλος, επισημαίνουμε ότι οι εντολείς μας δεν επιθυμούν τη δημοσίευση της παρούσας επιστολής τους.

Με εκτίμηση και με την βεβαιότητα ότι θα σεβαστείτε την ανωτέρω ρητώς εκφρασθείσα βούληση των εντολέων μας.

Με εκτίμηση,

Αθήνα, 12/06/2018

Η Πληρεξούσια Δικηγόρος

Αρχοντούλα Παπαπαναγιώτου».